Human Capital

Head of Credit Risk & Analytics

Vi söker nu en nyckelposition till Nordax Bank. En stark ledare med mycket driv och hög analytisk förmåga som lockas av en spännande resa i rollen som Head of Credit Risk and Analytics på Nordax.

Nordax har haft en stabil tillväxt sedan starten år 2003. Under år 2018 förvärvades banken av Nordic Capital och Sampo och har nu siktet inställt på att bli norra Europas ledande specialistbank. Banken befinner sig således i en mycket spännande förändringsresa som präglas av ambitiösa mål om tillväxt, utökat produktutbud och digitalisering. Som Head of Credit Risk and Analytics kommer du ha en mycket viktig roll i denna resa framåt. Du kommer att ansvara för hela kreditriskfunktionen och fortsätta utveckla teamet mot nya höjder. För att lyckas i rollen bör du trivas i en snabbfotad och föränderlig miljö med mycket höga ambitionsmål och korta beslutsvägar. Rätt kandidat är en naturlig ledare som får med sig sitt team i arbetet att nå bankens högt ställda mål.

Tjänsten är placerad centralt i Stockholm och du kommer att rapportera till bankens CFO.


Din utmaning
• Leda kreditriskfunktionen som består av 12 kompetenta medarbetare inom analys, scorekortsutveckling och kreditregelverkskravställande.

• Anta det yttersta ansvaret i att förvalta och utveckla Nordax kreditregelverk och säkerställa att det är best in class

• Leda det operationella arbetet i ett stort team med budgetansvar och som, i delar, är leveransenhet till övriga verksamheten

• Du förväntas säkerställa hög leverans av ditt team och upprätthålla teamets kompetens samt utveckling inom exempelvis kreditregelverk och scorekort

• De huvudsakliga ansvarsområdena för kreditriskfunktionen är:
- Scorekortsutveckling: Regelbunden utveckling av scorekort
- Credit underwriting analytics: Optimering och uppföljning av kreditreglerna
- Portfolio analytics: Forecasting, budgetering och uppföljning av kreditförluster.
- Analytics reporting: Ansvara för rapportering och utveckling av analysverksamheten
- Produktägare kreditregelverk
- Budget och kostnadsansvar för kreditriskavdelningen


Din bakgrund
• Civilekonom-/Civilingenjörsexamen eller motsvarande.

• God erfarenhet (minst 5 år) av att leda kreditriskfokuserat arbete med tidigare personalansvar

• Du trivs i en ledarroll, har hög kommunikativ förmåga och intresserad av att ständigt utveckla ditt ledarskap

• Goda kunskaper i svenska och engelska (både i tal och skrift).


Din ansökan
Nordax Bank samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Mikael Schmidt (mikael.schmidt@humancapital.se) eller 0704158513.


Om företaget
Nordax Bank är ett bolag mitt i en förändringsresa där vi jobbar med processutveckling och effektivisering för att nå bolagets övergripande affärsmål. Trivs du i en föränderlig miljö och har den kompetens och erfarenhet Nordax efterfrågar är detta ditt nästa steg i karriären!

Nordax är en nordeuropeisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig ut- och inlåning till drygt 170 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 medarbetare som alla arbetar från vårt kontor i Stockholm. Nordax ägs sedan 2018 av Nordic Capital Fund VIII och Sampo. Vi erbjuder våra kunder privatlån, hypotekslån, bolån och sparande. Kulturen på Nordax präglas av delaktighet och beslutskraft. Hos oss har alla möjlighet att påverka helheten.

Vi är en inkluderande bank som arbetar för mångfald och jämlikhet. Vår värdegrund står som kompass i allt vi gör och hur vi agerar mot såväl medarbetare som kund. Vi är ansvarstagande, enkla, sunda och kundfokuserade. Vi har ett tydligt hållbarhetsfokus och verkar för en positiv påverkan på vår omvärld. Vi arbetar för att integrera hållbarhetsarbetet i hela organisationen, och av den enkla anledningen vill vi också attrahera talanger som delar vår uppfattning kring vikten av hållbarhet.

Kontakt
Mikael SchmidtAnsök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 september

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Head of Credit Risk & Analytics