Human Capital

Compliance Officer

Euroclear Sweden – navet i den svenska finansmarknaden – söker nu en Compliance Officer i en kombinerad roll som dataskyddsombud (DPO). Euroclear har en central och betydande roll för det finansiella systemets stabilitet och står under såväl Finansinspektionen som Riksbankens tillsyn. Verksamheten inom avveckling av värdepapper, registerföring och clearingverksamhet är under stark utveckling där Euroclear ligger i framkant. Kunderna är våra största banker, fondbolag, investmentbanker och andra finansiella bolag. Euroclear har en spännande resa framför sig i en finansmarknad under ständig utveckling.

Compliance-teamet består idag av två erfarna medarbetare som nu är ute efter en förstärkning. Euroclear Sweden ingår i den större koncernen Euroclear Group med säte i Bryssel. Teamet har ett nära samarbete med Group Compliance i Bryssel som består av mer än 50 experter och rådgivare. I rollen ingår även 3–4 årliga resor till den centrala Compliance-funktionen.


Din utmaning
I denna spännande tjänst blir du en del av ett progressivt och innovativt bolag med en särställning i det svenska finansiella systemet. Som Compliance Officer arbetar du nära verksamheten i att övervaka, utvärdera, kontrollera och utbilda verksamheten inom Compliance, risker och förändringar. Huvudsakliga ansvarsområden kommer innefatta:

• Aktivt stötta verksamheten genom vägledning och råd inom regelefterlevnad samt bidra vid implementeringar av exempelvis nya förordningar och kontroller
• Som bolagets dataskyddsombud (DPO) förvalta och vidare utveckla arbetet med GDPR
• Proaktivt granska samt identifiera regulatoriska förändringar och utföra analyser av hur de påverkar verksamheten
• Driva oberoende kontroll och rådgivning internt. 

Detta inkluderar:
- Kartlägga, övervaka och sammanställa regulatorisk information.
- Supportera verksamhetsägare i årliga självutvärderingar av Compliance-kontroller.
- Testa Compliance-kontroller, rapportera identifierade risker till management och driva uppföljningsåtgärder.
• Utbilda samt bidra till en sund och medveten Compliance-kultur inom Euroclear Sweden.


Din bakgrund
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av Compliance-arbete inom finansiellt reglerad miljö. För att lyckas hos Euroclear ser vi gärna att du är van att arbeta proaktivt, sätter prestige i ditt eget arbetes kvalité och är strukturerad som person. Vi ser även gärna att du uppfyller nedan kriterier:

• Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet inom Compliance, Risk eller Internrevision från finansiellt reglerad miljö
• Relevant akademisk examen, gärna inom juridik eller ekonomi
• Goda kunskaper inom GDPR, kunskaper inom AML/Fraud är mycket meriterande
• Du är noggrann, arbetar strukturerat och är van att prioritera bland flera uppgifter parallellt
• Du kommunicerar effektivt och har god vana i att utbilda och stötta medarbetare
• Mycket god engelska i tal och skrift.


Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan! Skicka ditt CV redan idag via ansökningslänken, intervjuer sker löpande. Euroclear samarbetar med Human Capital i denna rekrytering. Frågor om tjänsten besvaras av Mikael Schmidt på 070 415 85 13 eller Anna Ekedorff på 070 952 53 68.
#LI-DNI


Om företaget
Euroclear Sweden spelar en central roll på den svenska finansmarknaden. Som Sveriges värdepapperscentral registerför vi nästan alla aktier och skuldinstrument samt avvecklar värdepapperstransaktioner. Sedan 2008 ingår vi i Euroclear-koncernen, världens största leverantör av såväl inhemska som gränsöverskridande värdepappersavveckling och relaterade tjänster för obligations-, aktie- och derivathandel. Euroclear Group avvecklar mer än 180 miljoner transaktioner per år i över 30 valutor med kunder i mer än 90 länder. Besök www.euroclear.eu.


Kontakt
Mikael Schmidt
E-post: 
mikael.schmidt@humancapital.se
Tel: 070 415 85 13


Ansök nu

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 augusti

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Compliance Officer