Human Capital

Chief Accountant

Till Abbott i Solna söker vi en motiverad och positiv Chief Accountant. Du kommer tillhöra det nordiska Finance Manager-teamet och ansvara för allt ekonomirelaterat inom bolagen Abbott Medical Sweden AB och Abbott Scandinavia AB. Tillsammans med övriga ekonomifunktionen fungerar du som länken mellan affärsverksamheten och koncernens Shared Service Center i Dublin vilket kräver att du har en god redovisnings- och affärsförståelse. Du kommer även arbeta tillsammans med dina internationella kollegor på huvudkontoret i Chicago med löpande rapportering och olika projekt. 

Abbott är ett bolag i ständig förändring vilket ställer krav på flexibilitet och stort eget ansvar. Den här tjänsten är placerad på Abbotts kontor i Solna Strand och innefattar personalansvar för två personer inom redovisning och lönehantering.

Din utmaning

Som Chief Accountant på Abbott ansvarar du främst för ekonomirelaterade uppgifter men även vissa andra områden så som löner, inköp och anläggningshantering vilket lägger vikt på att du både är prestigelös och flexibel i ditt arbetssätt. Förutom detta kommer du arbeta med följande:
• Personalansvar för Senior accountant och Payroll accountant
• Helhetsansvar för rapportering till svenska myndigheter samt enligt local GAAP och US GAAP
• Beräkna och rapportera moms/skatt
• Hantera och implementera interna kontroller i alla dina ansvarsområden samt delta i det interna och externa revisionsarbetet
• Ha ett nära samarbete med koncernens Shared Service Center samt agera länk mot affärsverksamheten
• Ansvarig för rapportering till svenska myndigheter
• Granska och godkänna avtal, fakturor och inköpsordrar
• Samarbeta med huvudkontoret i Chicago och hantera inkommande förfrågningar
• Arbeta med ad-hoc projekt instruerade av nordiska Ekonomichefen

Din bakgrund

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att fungera i rollen som Chief Accountant bör du ha en god anpassningsförmåga, hög arbetsvilja, vara stark kommunikativt och ha en god pedagogisk förmåga. Vidare krav och önskemål: 
• Minst kandidatexamen i ekonomi och 5+ års erfarenhet av arbete med kvalificerad redovisning, personalansvar anses meriterande
• Erfarenhet från arbete i ett stort internationellt bolag, har du bakgrund inom hälsoindustrin eller annan relaterad bransch är detta starkt meriterande
• Flytande i svenska och engelska är ett krav
• Goda kunskaper i ekonomisystem och Excel, har du arbetat i SAP är detta starkt meriterande

Din ansökan

Abbott samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Max Hedgren och Albin Edenvik på 08-546 99 260.

Om företaget

Abbott är ett globalt företag inom hälso- och sjukvårdssektorn vars verksamhet är att förbättra livskvalitet genom produktutveckling och teknik som spänner över hela vårdens panorama. Med en portfölj bestående av ledande, vetenskapligt baserade produkter inom diagnostik, medicinteknik, nutrition och generiska läkemedel, hjälper Abbott människor i mer än 150 länder och har cirka 90 000 anställda. Företaget är listat på Nasdaq börsen och har huvudkontor i USA.

Kontakt

Max Hedgren
E-post: max.hedgren@humancapital.se

Tel: 08-546 99 260

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 9 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 november

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Chief Accountant