Human Capital

Analytics Manager till Nordax Bank

Vi söker nu en driven person med hög analytisk förmåga och goda ledaregenskaper som kan anta rollen som Analytics Manager hos Nordax Bank. 

Nordax Bank har haft en stabil tillväxt sedan starten år 2003. Under år 2018 förvärvades banken av Nordic Capital och Sampo och satsar nu på att bli norra Europas ledande specialistbank. Banken befinner sig således i en mycket spännande förändringsresa som präglas av ambitiösa mål om tillväxt, utökat produktutbud och digitalisering. Som Analytics Manager kommer du ha en mycket viktig roll i denna resa framåt mot att bli ledande specialistbank i norra Europa. Du kommer att ansvara för ett kompetent analysteam och ta teamet till nya höjder. För att lyckas i rollen tror vi att du trivs i en snabbfotad och föränderlig miljö med höga ambitionsmål, du behöver även vara en naturlig ledare som får med dig kollegor i arbetet att nå bankens högt ställda mål.

Tjänsten är placerad centralt i Stockholm och du kommer att rapportera till bankens Credit Risk and Analytics Director.


Din utmaning
• Aktivt leda och stötta bankens analysteam som idag består av 5 kompetenta personer (Credit Underwriting Analytics, Portfolio Analytics och Business Intelligence).
• Sätta teamets övergripande strategi och mål för att tillsammans producera anlyser i världsklass. 
• Vidareutveckla forecasting-, NPL- och collectionstrategier i syfte att öka riskjusterad vinst/lönsamhet. 
• Utmana och stötta dina teammedlemmar i att uppnå teamets mål genom coaching, kompetensöverföring och uppmuntran till stort eget ansvar.
• Koordinera och prioritera bland olika projektinitiativ samt göra djupgående analyser och bidra med ett ”utifrån-perspektiv”.


Din bakgrund
• Civilekonom-/Civilingenjörsexamen eller motsvarande.
• Minst 2 års erfarenhet av projektledning och/eller personalansvar. Du har erfarenhet av, och ett intresse för, att leda ett team i förändring.
• Minst 5 års erfarenhet av avancerad analys, exempelvis inom portföljanalys/data science/M&A/management consulting eller kreditrisk.
• Mycket goda kunskaper i Excel och erfarenhet av programmering. Meriterande om du har goda kunskaper i SAS eller R.
• Goda kunskaper i svenska och engelska (både i tal och skrift).
• Du har en hög kommunikativ förmåga, vana av att presentera för senior management och du är en lagspelare som ställer lika höga krav på dig själv som ditt team.


Din ansökan
Nordax Bank samarbetar i denna rekrytering med Human Capital och alla ansökningar hanteras av dem. Skicka in ditt CV så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av Mikael Schmidt (mikael.schmidt@humancapital.se) och Alexander Wegdell (alexander.wegdell@humancapital.se).
#LI-DNI


Om företaget
Nordax Bank är ett bolag mitt i en förändringsresa där vi jobbar med processutveckling och effektivisering för att nå bolagets övergripande affärsmål. Trivs du i en föränderlig miljö och har den kompetens och erfarenhet Nordax efterfrågar är detta ditt nästa steg i karriären! Nordax är en nordeuropeisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig ut- och inlåning till drygt 170 000 kunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 medarbetare som alla arbetar från vårt kontor i Stockholm. Nordax ägs sedan 2018 av Nordic Capital Fund VIII och Sampo. Vi erbjuder våra kunder privatlån, bolån och sparande.

Kulturen på Nordax präglas av delaktighet och beslutskraft. Hos oss har alla möjlighet att påverka helheten. Vi är en inkluderande bank som arbetar för mångfald och jämlikhet. Vår värdegrund står som kompass i allt vi gör och hur vi agerar mot såväl medarbetare som kund. Vi är ansvarstagande, enkla, sunda och kundfokuserade.

Vi har ett tydligt hållbarhetsfokus och verkar för en positiv påverkan på vår omvärld. Vi arbetar för att integrera hållbarhetsarbetet i hela organisationen, och av den enkla anledningen vill vi också attrahera talanger som delar vår uppfattning kring vikten av hållbarhet. Ansvarsfullt företagande är centralt för oss. Vi är övertygade om att det genererar en långsiktig affärsnytta för oss samtidigt som det levererar värde till våra kunder, medarbetare och övriga intressenter.


Kontakt
Mikael Schmidt
E-post: 
mikael.schmidt@humancapital.se
Tel: 070 415 85 13Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Human Capital

Alla jobb hos Human Capital

Liknande jobb Analytics Manager till Nordax Bank