HR Commitment

Procurement Manager med driv till ledande TV-distributör!

Vill du ta nästa steg i din karriär i rollen som Procurement Manager hos Allente, en nybildad nordisk tv-distributör? Är du en analytisk, kommunikativ och driven person med stort fokus på resultat och intresse för utveckling? Då kan detta vara en roll för dig - varmt välkommen med din ansökan!

Till en spännande bransch i stark utveckling söker vi dig som vill bidra på resan mot att leverera världens bästa tv-upplevelse till omkring 1,2 miljoner tittare i Norden. Genom sammanslagningen av Viasat Consumer och Canal Digital har de två TV-distributörerna blivit Allente, en nybildad joint venture som ägs till lika stora delar av Telenor Group och NENT Group.


Rollen som Procurement Manager

I rollen som Procurement Manager kommer du att få möjlighet att inta en central roll i vårt nyinrättade inköpsteam och växa tillsammans med oss på Allente. Med placering i Stockholm kommer dina arbetsuppgifter bland annat att omfatta: 

•  Stötta i utveckling, förankring och implementering av inköpsprocesser och rutiner för såväl projektköp som ramavtal
•  Med god struktur och i samarbete med övriga affärsenheter inom Allente utvärdera anbud, driva framgångsrika förhandlingar och upprätta hållbara affärskontrakt
•  Bidra till att definiera, mäta och följa upp resultat för respektive inköpsprojekt
•  På ett målmedvetet och strukturerat sätt bidra till kostnadskontroll och riskminimering


Din bakgrund

För att lyckas i rollen tror vi att du:

• har en akademisk utbildning inom inköp, juridik, logistik, ekonomi eller motsvarande
• har minst 3 års dokumenterad erfarenhet och kunskap inom förhandling, anskaffningsprocesser och policys
• har god förståelse för ekonomi med erfarenhet av att utforma inköpsavtal
• behärskar engelska på hög nivå i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du i dina tidigare roller har arbetat med att upphandla mjukvaror inom TV, Telecom eller motsvarande branscher.


Din personlighet

Du har en trygg personlighet som präglas av gott självledarskap och initiativförmåga. Du har mycket god analytisk förmåga där du med lätthet kan sätta dig in i siffror, affärsmodeller och förhandlingar med leverantörer och samarbetspartners. Rollen ställer höga krav på leverans vilket förutsätter att du är driven, har stor integritet och förmåga att leda och driva processer framåt. Du är en kreativ, kommunikativ och prestigelös person som kan hitta nya lösningar på utmaningar som uppstår under vår utvecklingsresa. Rollen kräver också att du trivs i en internationell miljö i stark utveckling.


Vårt erbjudande

Du kommer att ingå i ett mycket kompetent team inom en ny, modern och marknadsledande medieaktör i stark utveckling. Vi erbjuder en roll med stor frihet, självledarskap och stora utvecklingsmöjligheter. Arbetsuppgifterna innebär resor inom norden och internationellt men du kommer att ha din fasta arbetsplats i Allentes moderna lokaler i Stockholm.


Om företaget

Allente är en nybildad joint venture mellan Telenor Group och NENT Group som erbjuder TV-distribution via satellit och IPTV till omkring 1,2 miljoner kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt streamingtjänster och bredband via det öppna fibernätet. Bolaget är en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer som tillsammans hade en nettoomsättning på 7,5 miljarder SEK 2019. Bolaget är under namnändring till Allente och det nuvarande namnet på det svenska operativa bolaget är VCB Sweden AB.


Har vi väckt ditt intresse?

Välkommen att söka tjänsten! I detta uppdrag har Allente valt att samarbete med HR Commitment. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Har Du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)709-62 75 10 eller 
manne.didehvar@hrcommitment.se


Ansök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 september

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik Transport & Logistik


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Procurement Manager med driv till ledande TV-distributör!