HR Commitment

Näringspolitisk expert inom healthtech till TechSverige!

Brinner du för hur ny teknologi och digitalisering kan skapa nytta inom välfärden och offentlig sektor. Är du personen som vill driva på utvecklingen av marknaden och användningen av healthtechlösningar och välfärdsteknik? Vill du vara med och påverka techbranschen, opinionen och politiken inom dessa frågor genom att vara vår expert och talesperson? 

 

Då kan tjänsten som näringspolitisk expert hos bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige vara något för dig!

 

 

Om rollen

Som näringspolitisk expert på TechSverige spelar du en central roll i att stötta medlemsföretag och tar Sveriges digitala utveckling till nästa nivå. Genom att vara kunnig, inspirerande och drivande kommer du bidra till techbranschens och i synnerhet healthtechbranschens utveckling. Du kommer att ha kontakter med medlemsföretag, politiker och företagsledare. Tillsammans med dina vassa kollegor inom TechSverige kommer du befinna dig i en stimulerande miljö och verka tillsammans för en spännande bransch. 

 

 

Rollen innebär

• Påverka utvecklingen inom techbranschens prioriterade frågor med fokus på healthtech

• Utåtriktat arbete genom att företräda branschen och vara dess talesperson

• Löpande ha kontakter med medlemsföretag, politiker, media och andra nyckelpersoner

• Bevaka och driva viktiga näringspolitiska frågor, följa utredningar och politiska beslut

• Driva, initiera och leverera resultat inom olika projekt

• Respondera på remisser och ta fram rapporter

 

Mycket samarbete sker även med Almega och Svenskt Näringsliv. Tjänsten är placerad i Stockholm.

 

 

Din bakgrund

Vi ser att du har relevant utbildning samt gärna erfarenhet från techbranschen och offentliga sektorns digitalisering. Du har ett stort intresse av digitaliserings- och företagarfrågor med fokus på den teknologiska utvecklingens betydelse för samhället och har god kännedom om myndighetsstrukturen. Vi ser att du har erfarenhet av påverkansarbete och är en social lagspelare som gärna tar en central roll i olika sammanhang. 

 

Det är naturligt för dig att driva projekt och processer framåt, skriva rapporter och debattartiklar. Du tycker dessutom om att ta fram underlag för opinionsbildning och kommunikation. För att trivas i rollen hos TechSverige är du en god kommunikatör med ett starkt självledarskap, driv och har integritet. 

 

Som person har du hög samarbetsförmåga och servicekänsla samt är prestigelös. Du har den strategiska höjden samt en stark operativ förmåga. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både i tal och skrift.

 

 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande roll där du får ett stort utrymme med ansvar att utveckla verksamheten, opinionsbildningen och engagemanget för den digitala utvecklingen och användningen av smarta lösningar inom offentlig sektor, med särskilt fokus på vård och omsorg. 

 

Du ingår i ett mycket engagerat, kompetent och professionellt team som stöttar dig i din egen utveckling. Tillsammans skapar vi mervärde och goda förutsättningar för våra medlemsföretag. Vi drivs av en platt och välkomnande kultur där varje medarbetare får äga och driva sina frågor. Du får dessutom möjligheten att vara en nyckelperson inom en av Sveriges snabbast växande och mest spännande branscher.

 

 

Om TechSverige

TechSverige (f.d. IT&Telekomföretagen) är en bransch- och arbetsgivarorganisation för alla företag inom techsektorn, med uppdrag att tillsammans med medlemmarna skapa bästa möjliga förutsättningar för en konkurrenskraftig bransch. Detta görs dels genom att påverka lagar och regler i syfte att förenkla för medlemmarna att driva och utveckla företag. Dels genom att erbjuda konkurrenskraftig medlemsservice inom till exempel arbetsrätt och andra arbetsgivare relaterade områden.

 

Bland våra cirka 1400 medlemsföretag återfinns allt ifrån små startupbolag med få anställda, till stora, multinationella företag med tusentals anställda runtom i världen. TechSverige ingår som ett självständigt förbund inom Almega och Svenskt Näringsliv. Läs gärna mer här:

 

 

Har vi väckt ditt intresse?

HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner och du välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se. Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan TechSverige och kandidat.

 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Pär Bönnestig på 0709-25 39 91 eller Marieta Thorell på 0707-20 21 59.

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 november

Kategorier : Data & IT Statsvetenskap


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Näringspolitisk expert inom healthtech till TechSverige!