HR Commitment

Kommunikationschef till Brandskyddsföreningen

Känner du dig redo för att axla rollen som kommunikationschef i en samhällsnyttig organisation som verkar för ett brandsäkert och hållbart Sverige? Blir du inspirerad av att tillsammans med ett professionellt team arbeta både strategiskt och operativt med att stärka det kort- och långsiktiga kommunikationsarbetet? Är du en trygg ledare som vill inta en coachande och stödjande expertroll för verksamhetens övergripande kommunikationsarbete? 
 
Då kan tjänsten som kommunikationschef hos Brandskyddsföreningen vara något för dig.  
 
Om rollen
Som kommunikationschef har du det övergripande ansvaret för att utveckla vårt varumärke och driva våra viktiga frågor i det offentliga rummet. Du gillar att arbeta såväl strategiskt som operativt och ansvara för verksamhetens interna och externa kommunikation, från strategi till genomförande och uppföljning av kommunikationsaktiviteter. Ditt uppdrag kommer bland annat att omfatta:


·       Utveckla och målgrupps- och kanalanpassa den interna och externa kommunikationen
·       Driva kommunikationsarbetet för ökad synlighet och närvaro i relevanta kanaler och forum
·       Utveckla det pro- och reaktiva PR-arbetet och etablera goda och hållbara medierelationer
·       Leda, coacha och utveckla kommunikationsteamet
·       Tillhandahålla kommunikativt stöd till ledare och nyckelpersoner
·       Leda arbetet med att ta fram content i en redaktion bestående av kommunikation- och marknadsenheten
 
Du kommer att leda ett team med en digital redaktör, en pressansvarig och en webbansvarig. Du ingår i ledningsgruppen, rapporterar till generalsekreterare/vd och har budget- samt personalansvar för kommunikationsavdelningen.
 
Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation- och medievetenskap eller annan relevant akademisk utbildning. För att lyckas i rollen som kommunikationschef hos oss behöver du ha drivit minst 7 års framgångsrikt kommunikationsarbete och ha god erfarenhet av personalansvar. Att ha arbetat i en verksamhet med påverkansintresse och projektledarbakgrund är meriterande. Det är viktigt att du känner dig mycket trygg i och har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

 

Om dig
För att trivas hos oss tror vi att du är en mycket god kommunikatör med hög integritet och ett starkt självledarskap. Du är en utpräglad resultat- och relationsorienterad ledare som tycker om att arbeta nära teamet och verksamheten. Din omgivning upplever dig som en tydlig, kompetent och ödmjuk person.


Vårt erbjudande
Du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta, proffsiga och stöttande kollegor i en dynamisk organisation med ett samhällsviktigt uppdrag. Att arbeta inom Brandskyddsföreningen innebär stora möjligheter att löpande utvecklas i din yrkesroll. Vi arbetar flexibelt i nya, fräscha, moderna lokaler på 23:e våningen i Sthlm01 i Hammarby Sjöstad.
 
Om Brandskyddsföreningen 
Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som, tillsammans med de lokala brandskyddsföreningarna och våra medlemmar, arbetar och driver opinion för ett brandsäkert och hållbart Sverige. Vi är ett opartiskt och branschöverskridande kunskapscentrum som ökar framtidens brandsäkerhet och minskar samhällets skadekostnader, bland annat genom kunskapsspridning, utbildning, restvärderäddning, besiktning och konceptet Heta Arbeten®. Brandskyddsföreningen arbetar fram gemensamma normer och regelverk för olika branscher samt stödjer forskning och utveckling inom brandsäkerhetsområdet.
 
Läs mer på 
BRANDSKYDDSFÖRENINGEN
 
Har vi väckt ditt intresse?
HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner varför du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se
Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Brandskyddsföreningen och kandidat.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Mia Hasslebrant på +46 (0)70-825 45 06 eller vår VD, Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 juni

Kategorier : Chef & Ledning Kommunikation


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Kommunikationschef till Brandskyddsföreningen