HR Commitment

Expert miljöpolicy med inriktning mot biologisk mångfald till Svenskt Näringsliv!

Har du erfarenhet av och ett stort intresse för miljöfrågor? Vill du driva och utveckla strategier inom miljöpolicy? Brinner du för företagande- och näringslivsfrågor?

Då kan detta vara ett arbete för dig - varmt välkommen med din ansökan!
 
Rollen som Expert Miljöpolicy
Som vår miljöexpert kommer du att vara verksam inom avdelningen för Hållbarhet och Infrastruktur med placering på Svenskt Näringslivs huvudkontor i centrala Stockholm. I rollen ingår ansvar för sakfrågorna biologisk mångfald, vatten och luft både på EU-nivå och nationellt. Du kommer att ha ett nära samarbete med Miljöpolicyansvarig hos oss.

Dina huvudsakliga uppdrag är att:

• Initiera och driva frågor inom området biologisk mångfald
• Initiera och driva frågor inom områdena vatten och luft
• Representera Svenskt Näringsliv på EU-nivå. Arbetet sker bl.a. inom områden biodiversity strategy, Zero pollution action plan, vatten- och luftdirektiv
• Initiera, leda och upprätthålla dialogen med berörda myndigheter samt politiska och icke politiska organsiationer och/eller andra aktörer samt bedriva påverkansarbete
• Analysera, kartlägga och utveckla strategier för miljöpolicy inom utpekade ansvarsområden
• Leda samverkan med medlemsorganisationerna inom utpekade ansvarsområden
• Utveckla och utforma olika typer av remissvar, rapporter och presentationsmaterial


Din bakgrund

För att trivas och lyckas med ditt uppdrag och känna dig trygg i din roll tror vi att du har en akademisk naturvetenskaplig utbildning (t ex. civilingenjör). Du delar vår syn att företagen spelar en avgörande roll i att driva den hållbara utvecklingen och omställningen.

Vi ser också att du har några års arbetslivserfarenhet inom miljöområdet från t ex. företag och/eller en större konsultbyrå. I kombination med detta är erfarenhet från myndighetsarbete också meriterande. Vidare är det mycket viktigt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.


Din personlighet

Du är en trygg och positiv person som präglas av gott självledarskap och god samarbetsförmåga. Du är en noggrann, strukturerad och resultatorienterad person som tycker om att arbeta mot tydliga mål och deadlines men som samtidigt inte räds snabba puckar. Du är och gillar att vara social, nätverkande och initiativtagande i olika sammanhang.


Vårt erbjudande 

Vi erbjuder en roll med stor frihet, självledarskap och stora utvecklingmöjligheter. Du blir en del av ett team på sju mycket kompetenta, engagerade och stöttande kollegor. Arbetsuppgifterna är omväxlande i en stimulerande och utvecklande miljö. Din ständiga kompetensutveckling är viktig för oss varför detta är en naturlig del av våra satsningar för våra medarbetare.Vårt team finns inom verksamhetsområdet Näringspolitik på Svenskt Näringslivs huvudkontor, Stockholm.

 
Om organisationen

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: ”Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd”. Läs gärna mer här: www.svensktnaringsliv.se

 
Har vi väckt ditt intresse?

HR Commitment är vår partner i denna rekrytering och du är välkommen att söka tjänsten via: www.hrcommitment.se

Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Svenskt Näringsliv och kandidat. 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta HR Commitments VD, Manne Didehvar på 0709- 62 75 10 eller Marieta Thorell på 0707- 20 21 59.Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juni

Kategorier : Miljö & Naturbruk Naturvetenskap & Forskning


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Expert miljöpolicy med inriktning mot biologisk mångfald till Svenskt Näringsliv!