HR Commitment

Branschutvecklare till Transportföretagen!

Vill du jobba för en bransch som befinner sig i omställning? Vi söker dig som brinner för kompetensförsörjning, som kan driva egna projekt men även trivs med att tillsammans med andra nå framgång. Är du trygg med att driva arbetsgivarfrågor, och vill arbeta för en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivarorganisationer?

 

Bra – då är rollen som Branschutvecklare rätt tjänst för dig! Välkommen med din ansökan.

 

 

Om rollen

En av de viktigaste frågorna för Transportföretagen är att tillgodose transportnäringens behov av välutbildad personal. Som Branschutvecklare har du främst ett regionalt fokus men du jobbar även centralt. Du driver självständigt frågor som stimulerar transportnäringens kompetensförsörjning.

 

Exempel kan vara att på regional nivå planera och genomföra informationsträffar riktade till politiker, myndighetsföreträdare och utbildningsarrangörer. I ditt centrala uppdrag samarbetar du med andra branschutvecklare som jobbar med övergripande kompetensförsörjningsfrågor.

 

Transportföretagen är en kunskapsorganisation där våra medarbetares samlade kompetens bidrar till att stärka våra medlemsföretag. Transportföretagen är en del av Svenskt Näringsliv där du blir en del av det stora sammanhanget.

 

För att fortsätta driva våra frågor söker vi nu dig som ska ersätta vår omtyckta kollega som går vidare till andra utmaningar. Vi söker efter dig som har ett stort intresse för transportbranschen och är väl insatt i våra prioriterade frågor.

 

Som Branschutvecklare kommer du bland annat att ansvara för eller vara en del av: 

 

• Påverkansarbete där du samarbetar med politiker, myndigheter, utbildningsarrangörer och medlemsföretag för att stärka transportnäringens kompetensförsörjning

• Transportsektorns deltagande i Yrkes-SM och internationella yrkestävlingar såsom Euroskills och World Skills Compentition

• Stötta den befintliga verksamheten som delprojektledare

 

Du blir en del av ett professionellt team på nio personer med lång erfarenhet inom kompetensförsörjningsområdet och rapporterar direkt till chefen för avdelningen. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm. 

 

 

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Branschutvecklare ser vi att du har en relevant högskoleutbildning och hunnit samla på dig erfarenhet av projektledning gärna inom områden utbildnings- och/eller arbetsmarknadsfrågor. Om du dessutom har erfarenhet av påverkansarbete inom näringsliv, politiska och/eller icke politiska organisationer är det meriterande. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift. 

 

 

Din personlighet

Du är samhällsintresserad, kommunikativ och prestigelös. Det är viktigt att du har ett starkt självledarskap med en drivkraft som präglar hela ditt arbetssätt. Du är en person som har lätt för att ta initiativ till projekt och förändringar som bidrar till verksamhetens utveckling. Du har en utvecklad förmåga att bygga och utveckla nätverk och vill successivt utvecklas i din roll.

 

 

Vårt erbjudande 

Vi erbjuder ett intressant och utmanande jobb i en mycket dynamisk verksamhetsmiljö. En roll med frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter som får dig att växa. Du blir en del av ett professionellt team med stort engagemang, mycket god kollegialitet och hög ambitionsnivå. Hos oss får du förmånliga anställningsvillkor och goda personalförmåner såsom avtalspension, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

 

 

Om företaget 

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra sju förbund ingår 9 200 medlemsföretag med cirka 205 000 anställda. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige. Transportföretagens branscher befinner sig i en stor förändringsfas gällande kompetens-, hållbarhets- och klimatfrågor. Läs mer på www.transportföretagen.se

 

 

Har vi väckt ditt intresse?

Vi har valt HR Commitment Executive Search som vår rekryteringspartner varför du är välkommen att enkelt söka tjänsten hos dem på www.hrcommitment.se.

Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt.

 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på 070-962 75 10 eller Marieta Thorell på 070-7202159.

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 maj

Kategorier : HR & Organisation Projektledning Statsvetenskap


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Branschutvecklare till Transportföretagen!