HR Commitment

Bolagsjurist till SKB

Vill du vara med och bidra till en säkrare framtid? Är du en utpräglad utvecklings- och förändringsorienterad person som drivs av nyfikenhet?

 

Då är rollen som bolagsjurist på SKB rätt utmaning för dig! Välkommen med din ansökan!

 

Om rollen som bolagsjurist på SKB

Svensk Kärnbränslehantering, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt, att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I den kommande framtiden kommer SKB arbeta med nya projekt för att förverkliga kärnbränsleslutförvaret. För att kunna möta kommande behov behöver vi därför stärka vår verksamhet med en bolagsjurist. I rollen som bolagsjurist kommer du inta en viktig roll för att stötta verksamheten och arbeta brett inom flera olika rättsområden.

 

Ditt uppdrag kommer bland annat att innebära att:

• Arbeta med regulatoriska frågor, lagstiftning inom det kärntekniska området, avtal, forskningssamarbeten samt frågor relaterade till bolagsstyrning

• Stödja projekt kopplade till utveckling av SKB:s anläggningar 

• Samarbeta med interna såväl som externa aktörer i frågor relaterade till bland annat inköp, avtal, investeringar och uppdrag

• Hitta affärsmässiga lösningar i nära samarbete med verksamheten

 

Du kommer att arbeta tillsammans med mycket kompetenta och agerande kollegor och rapportera direkt till Head Of Finance & Business Support.

 

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har en juristexamen och några års erfarenhet som bolagsjurist och/eller från advokatbyrå. Vi ser gärna att du har en bred profil samt erfarenhet av att arbeta med compliance och känner dig trygg med att uttrycka dig skriftligt och muntligt såväl på engelska som på svenska. SKB är en arbetsplats som värderar god gemenskap och därför fäster vi också stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Din personlighet

För att trivas i rollen behöver du vara driven och ansvarstagande med god planeringsförmåga. Du är dessutom en utvecklings- och resultatorienterad person som trivs med att arbeta i team med ett starkt eget självledarskap. Vidare uppskattar du att bygga långsiktiga relationer med såväl kollegor som kunder, leverantörer och andra samarbetspartners.

 

 

Vårt erbjudande

Du kommer att arbeta tillsammans med trevliga och proffsiga kollegor. Vi erbjuder dig en varierande, spännande och utmanande roll i en verksamhet som bidrar till en säkrare framtid. Att arbeta inom SKB innebär många utmaningar och stora möjligheter att hela tiden utvecklas i sin yrkesroll. Juridik ligger inom avdelning Finans- och Affärsstöd där även enheter för IS-IT, inköp, ekonomi och administration ingår. I dagsläget består det juridiska teamet av tre jurister varav denna tjänst ingår.

 

 

Om SKB

SKB har nästan 600 medarbetare och finns i Oskarshamn, Östhammar och i Solna, där huvudkontoret ligger. SKB:s uppdrag är att ta hand om det radioaktiva avfallet från de svenska kärnkraftverken på ett säkert sätt med målet att att skapa trygghet för kommande generationer. SKB genomför merparten av sina tjänster på uppdrag av ägarna, de företag som driver de svenska kärnkraftverken. Våra ägare är Vattenfall AB, Forsmarks Kraftgrupp AB, OKG Aktiebolag och Sydkraft Nuclear Power AB. Vattenfall äger därmed 56% av SKB och vi är därför en del av Vattenfallkoncernen.

 

Läs mer om SKB här:  https://skb.se/

 

 

Har vi väckt ditt intresse?

HR Commitment Executive Search är vår rekryteringspartner varför du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se

 

Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan SKB och kandidat.

 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10 eller Clara Norrbohm på +46 (0) 72-225 73 97.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från HR Commitment

Alla jobb hos HR Commitment

Liknande jobb Bolagsjurist till SKB