Höörs kommun 2 st lediga jobb hos Höörs kommun

Alla jobb hos Höörs kommun

Visar annonser 1 till 2


1
Tillbaka till första sidan

Välkommen till Höörs kommun

Välkommen till Höörs kommun
I Höör är det gott att leva, bo och arbeta. Här finns frisk luft och grön natur men det är ändå nära till storstäder och Öresund.  

Det bor cirka 15 500 människor i hela kommunen, och ungefär hälften av dem bor i centralorten Höör. Höör har anor från 1100-talet, men fick sitt uppsving när järnvägsstationen byggdes 1858. Fortfarande är järnvägstrafiken viktig för Höör, och både Pågatåg och Öresundståg stannar här. E22 samt riksvägarna 23 och 13 går genom kommunen. 

Höör är en blomstrande småföretagarort. Turism och hälsa är profilnäringar där området har starka traditioner. Välkända utflyktsmål som Frostavallen, Skånes Djurpark och Bosjökloster, flera konferensanläggningar samt anrika hälsocentret Orup ligger här. I Höör finns också framgångsrika företag inom exempelvis tillverkning, handel och konsulttjänster.

Kulturlivet är aktivt. I Höör kan du lyssna på eller utöva musik, gå på konstutställningar, se film, dansa och mycket mer. Även idrotts- och föreningslivet är livligt. Simhall, idrottshallar, konstgräsplan och ishall ger fler möjligheter till goda resultat inom flera idrotter.