Högskolan Kristianstad

Universitetslektor juridik inriktning arbetsrätt

Högskolan Kristianstad

Vid fakulteten för ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom arbetsliv, ekonomi och design. Våra program gör studenterna anställningsbara och de kommer redan under sin utbildning i kontakt med näringslivet. Inom arbetslivsområdet erbjuder vi programutbildning i form av Personal- och arbetslivsprogrammet och ett flertal fristående kurser med olika inriktningar. Vår forskning bedrivs såväl av enskilda forskare som inom forskargrupper. Ekonomprogram finns på kandidat - och magisternivå samt fristående kurser.

Forskningen bedrivs både inom ämnesgrupperna, men även i samverkan med andra ämnesområden. Ämnesgruppen i juridik har bland annat till uppgift att utveckla juridikområdet inom utbildning och forskning.


Arbetsuppgifter

I din roll som universitetslektor juridik inriktning arbetsrätt kommer du att undervisa, handleda och examinera inom juridik på kurser inom programmet för personal och arbetsliv, ekonomprogrammet samt på fristående kurser. Majoriteten av kurserna är förlagda till vårt vackra campus, men det förekommer även kurser på distans.

Utöver undervisning ingår även forskning i arbetsuppgifterna. Forskningen kan bedrivas både på egen hand och i samarbete med andra. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället, vilket du förväntas bidra till. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i ämnesområdets utveckling samt ansvar för kurser och kursutveckling.


Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i juridik med inriktning mot arbetsrätt och som har uppvisad pedagogisk skicklighet. Vid tillsättning läggs lika vikt vid din vetenskapliga och pedagogiska skicklighet. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. 

Du kan bedriva undervisning på såväl svenska som engelska. Erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete eller forskning i samverkan med det omgivande samhället är meriterande. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp, om inte kan det kompletteras inom anställningens två första år. God kommunikations- och samarbetsförmåga värderas högt, liksom förmågan att kunna bidra till en god arbetsmiljö.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. 

Vi söker just nu även en universitetslektor juridik inom handelsrätt, kanske du känner någon att tipsa.


Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2020-04-15.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

 
Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar och kurser. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 60 program och 350 kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.
 
Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.


Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

Heltid

Ort

Kristianstad

Län

Skåne län

Land

Sverige

Referensnummer

P2020-3711-30

Kontakt

  • Eva Gustavsson, avdelningschef, 044-250 31 36

Facklig företrädare

  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02
    Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91
    Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68

Sista ansökningsdag

2020-04-15


 


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Kristianstad . Publicerat : 4 mars

Kategorier : Juridik Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Högskolan Kristianstad

Alla jobb hos Högskolan Kristianstad

Liknande jobb Universitetslektor juridik inriktning arbetsrätt