Högskolan Kristianstad

Universitetslektor i juridik, inriktning företagsjuridik

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data, mat- och måltidsvetenskap samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad och vi värdesätter den kvalitet som mångfald tillför vår verksamhet. Våra ledord är närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att undervisa, handleda och examinera inom juridik på våra kurser inom ekonomprogrammet, programmet för personal och arbetsliv samt på fristående kurser. Kurserna är främst campusförlagda men vissa kurser ges på distans, med stöd av digital lärplattform. Det ingår att bedriva forskning, dels på egen hand och dels i samarbete med andra medarbetare på avdelningen. Högskolan har som en del av sitt uppdrag att samverka med det omgivande samhället och det finns även en förväntan om att du bidrar till denna samverkan. Det kan komma att ingå kursansvar och utveckling av kursmaterial. Medverkan i ämnesområdets utveckling ingår också och du förväntas vara positiv till att utvecklas och bredda din kompetens inom såväl undervisning som forskning.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Behörig att anställas som lektor är den som har avlagt doktorsexamen i juridik med inriktning mot företagsjuridik eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt har uppvisat pedagogisk skicklighet. Vid tillsättning läggs lika vikt vid sökandes vetenskapliga och pedagogiska skicklighet. Sökande ska kunna bedriva undervisning på såväl svenska som engelska. Erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete t ex vid domstol, Skatteverket eller juridisk byrå är meriterande. God kommunikations- och samarbetsförmåga värderas högt, liksom förmågan att kunna bidra till en god arbetsmiljö. 

Ansökan

Ansökan utformas enligt Anvisningar för utformande av ansökan om anställning som, eller till forskare, universitetslektor, biträdande professor, oavlönad docent och professor vid Högskolan Kristianstad, se www.hkr.se/anstallning. Bifoga personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogas publikationer. Ansökan ska ha inkommit senast den 2 december 2018.

Övrigt

Heltid. Tillsvidareanställning. Vanligen används provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.
Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överrenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Kristianstad

Län

Skåne län

Land

Sverige

Referensnummer

P2018-3711-217

Kontakt

  • Eva Gustavsson, avdelningschef , 044-250 31 36

Facklig företrädare

  • Erling Emsfors, Saco-S, 044-250 31 32
  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02

Publicerat

2018-09-24

Sista ansökningsdag

2018-12-02

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 december . Arbetsort : Kristianstad

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Högskolan Kristianstad

Alla jobb hos Högskolan Kristianstad

Liknande jobb Universitetslektor i juridik, inriktning företagsjuridik