Höganäs kommun

Jurist

Höganäs kommun jobbar efter devisen ”från kol till diamant”. Det vill säga, vi är bra - men vi vill bli ännu bättre! Vi söker dig som vill jobba i en engagerad kommun med stor framåtanda. Vi erbjuder en utvecklande arbetsmiljö i en gemytlig atmosfär. 

Vill du vara med och slipa vår diamant? 


Utbildningsförvaltningen ansvarar för skola och barnomsorg i Höganäs kommun. Det grundläggande synsättet, som genomsyrar både organisationen och målen för verksamheten, är att lärande är en livslång process som startar i tidig ålder. Du som anställd inom utbildningsförvaltningen erbjuds ett arbetsklimat som bygger på mantrat hela barnet, hela vägen. Det innebär att du blir en viktig del i barnens utveckling och lärande och får följa med i utvecklingen. 
Förvaltningen ansvarar även för den kommunala musikskolan, fritidsgårdarna och Kullagymnasiet. 


Arbetsuppgifter:

Utbildningsförvaltningen söker en jurist med stort intresse för och kompetens inom juridiken inom skolväsendet. Som jurist kommer du att ge juridiskt stöd och rådgivning till förvaltningens ledningsgrupp utifrån huvudmannaperspektivet, men även ge juridiskt stöd och rådgivning till rektorer/förskolechefer och övriga medarbetare. Du kommer att ansvara för de olika anmälningsärende som inkommer från Skolinspektionen, barn- och elevombudsmannen samt diskrimineringsombudsmannen. I övrigt blir juristens roll att utveckla och kvalitetssäkra processer och rutiner utifrån det juridiska perspektivet. Vi ser gärna att det kommer att bli aktuellt med olika juridiska utbildningar inom förvaltningen. 
Juristen kan i förekommande fall företräda förvaltningen i förhandlingar och processer i ärende. 

I Höganäs kommunen samverkar vi och det innebär att det kan innebära att bistå andra förvaltningar med juridiska spörsmål. 

Kvalifikationer:

Du har en juristexamen eller annan juridisk utbildning som kan komma att prövas likvärdig. 
För att klara uppdraget har du både kunskap och erfarenhet av kommunal verksamhet samt från skolans verksamhetsområden. 
För att trivas i rollen behöver du tycka om och kunna arbeta snabbt, noggrant och självständigt även under tidspress. Du kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter. Du ska själv kunna planera, organisera och strukturera ditt arbete. Du arbetar oftast i deadlines. 
Du kommer dagligen ha kontakt med tjänstemän och politiker vilket innebär att du måste vara serviceinriktad och ha en god samarbetsförmåga. 
Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt kunna kommunicera kärnan i ett argument på ett klart sätt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess i Höganäs kommun använder vi rekryteringsverktyget Offentliga Jobb/Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Offentliga Jobb genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma/Offentliga Jobb via hjälpformuläret, se info på Offentliga Jobb - alternativt ring 0771-693 693.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Tillträde: Efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-11-16

Arbetsgivarens referensnummer: A823741

Upplysningar lämnas av:

Anne Petajajarvi Johansson
Administrativ chef
Telefon: 042-337100
E-post: 
anne.petajajarvijoansson@hoganas.se 

Sara Jönsson
HR konsult
Telefon: 042-337100
E-post: 
sara.jonsson@hoganas.se 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Höganäs

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Höganäs kommun

Alla jobb hos Höganäs kommun

Liknande jobb Jurist