Havs- och vattenmyndigheten

Upphandlingsjurist

Avdelningen för verksamhetsstöd, Juridiska enheten

Havs- och vattenmyndigheten är en förvaltningsmyndighet med säte i Göteborg. Bland våra drygt 300 medarbetare finns både generalister och specialister inom en rad olika fackområden. Vi ska arbeta med kunskapsbaserad och koordinerad förvaltning från källa till hav för frågor om bevarande, re­stau­rering och hållbart nyttjande av sjöar, vatt­en­drag, hav och fiskeresurserna. För att nå framgång samverkar och förankrar vi vårt arbete med alla berörda, nationellt såväl som internationellt. Myndighetens vision är levande hav, sjöar och vattendrag till glädje och nytta för alla. Vi vill ha en arbetsplats där alla trivs och kommer till sin rätt. Det betyder att vi välkomnar olika erfarenheter, bakgrunder och personligheter som kan föra oss och vår verksamhet framåt.

Avdelningen ansvarar för de av myndighetens lednings- och verksamhetsstödjande funktioner som har till syfte att stödja och säkerställa en effektiv ledning, gemensamma arbetsformer och kvalitetssäkring av myndighetens verksamhet. Avdelningen består av enheterna för ekonomi, juridik samt arkiv och service.


Upphandlingsjurist
Beskrivning

Upphandlingsjurist med uppdrag att hantera samtliga av myndighetens upphandlingsärenden såsom direktupphandlingar, avrop från statliga ramavtal, annonserade upphandlingar och upprättande av egna ramavtal.
 

Arbetsuppgifter

I din roll som upphandlingsjurist ger du stöd till organisationen i upphandlingsfrågor.

Du upprättar och förvaltar avtal samt ansvarar för utformningen av förfrågningsunderlag. Vidare samordnar du myndighetens avtal i avtalsdatabasen och annonserar i myndighetens annonseringsverktyg. Likaså utvärderar du myndighetens upphandlingar och utvecklar upphandlingsverksamheten i enlighet med ny lagstiftning.

Du bevakar domar inom upphandling, bereder yttranden vid överprövningar och utbildar myndighetens övriga enheter om rutiner och policys samt i lagen om offentlig upphandling.

I övrigt ingår att du hanterar 
• upphandlingar över tröskelvärden
• avtalsrätt och frågor om avtal och överenskommelser såväl gällande med myndigheter och privaträttsliga subjekt
• stöd vid upprättande av överenskommelser med andra myndigheter samt stöd vid upprättande av bidragsbeslut
• rutiner och policys, allmänna avtalsvillkor och mallar för upphandlingsarbetet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskoleutbildning inom juridik. Övriga krav är:
• mycket god kunskap om offentlig upphandling
• kompetens inom avtalsrätt
• minst tre års erfarenhet av arbete med upphandling inom offentlig verksamhet
• erfarenhet av avtalsskrivning
• mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt har motsvarande goda kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du har utbildning i offentlig upphandling och är diplomerad eller certifierad upphandlare. Det är även till din fördel om du har erfarenhet av att arbeta i ett elektroniskt upphandlingssystem samt har goda allmänjuridiska kunskaper.


Egenskaper, färdigheter och förmågor

Som person är du trygg och stabil och har självinsikt samt har mod att agera efter egen övertygelse. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Likaså kan du hantera vem eller vilka som behöver involveras i en särskild fråga. I möten med såväl enskilda som i större grupper är du välformulerad och engagerad och kan anpassa budskapet efter målgruppen. Uppdraget kräver givetvis att du har ett strukturerat arbetssätt.

Vi ser även att du har förmåga till helhetsperspektiv vilket hos oss innebär att du utifrån kunskap om hela myndighetens uppdrag, verksamhet och gemensamma processer förstår i vilket sammanhang din egen yrkesroll verkar och kan omsätta det i ditt arbetssätt och agerande. Du kan även se samband och sammanhang och på så sätt göra långsiktiga konsekvensanalyser. Det krävs även att du har förmåga att planera, organisera, genomföra och utvärdera uppdrag och projekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg. Vi kan erbjuda ett utmanande arbete i moderna lokaler i Gullbergsvass, några minuters promenad från Centralstationen. Anställningen är ett vikariat med start start 2 mars 2020 eller enligt överenskommelse och till och med 28 februari 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Ansökan ska göras digitalt via knappen "Sök jobbet" eller HaV:s Karriärsida.

Tänk på att de handlingar som du ger in genom din ansökan blir en allmän handling hos HaV. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, till exempel uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Tänk också i övrigt på att i första hand skriva det som du bedömer är direkt relevant i förhållande till kraven i jobbannonsen.  

För god kvalitet i Havs-och vattenmyndighetens rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Vi har valt rekryteringskanaler för den här anställningen och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.


Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2 mars 2020

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

2020/1

Kontakt

• Maria Boshnakova, 010-698 6260
• Sara Grahn, 010-698 6373

Facklig företrädare

• Karin Linderholm, Saco-S genom Saco-föreningen vid Havs- och vattenmyndigheten, 010-690 6000
• Bengt Fjällborg, OFS-S genom ST inom HaV, 010-698 6000

Sista ansökningsdag

2020-01-28Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 januari . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 15 januari

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Havs- och vattenmyndigheten

Alla jobb hos Havs- och vattenmyndigheten

Liknande jobb Upphandlingsjurist