Handelsbanken

Tax Controller till Handelsbanken

Vad du får hos oss

Vår skatteavdelning har ett ansvar att samordna verksamheten över ett flertal internationella jurisdiktioner, affärsområden och enheter inom Handelsbanken. Nu ges du möjlighet att tillsammans med skattekollegerna i teamet fortsätta utveckla vår skattefunktion i din roll som tax controller.

 

Du kommer ges möjlighet att vidareutveckla processer och kontroller för att skatteredovisning och rapportering görs korrekt och i tid. I samband med omstruktureringar på banken kommer du ha en central roll att ta fram beslutsunderlag till ledande befattningshavare.

 

Rollen innebär att du kommer få huvudansvaret för bland annat Handelsbankens bolagsskattedeklaration, kvartalsvisa skatteberäkningar samt att ta fram bankens och koncernens skattenot i årsredovisningen.

 

Vi kommer att erbjuda dig såväl personlig som professionell utveckling i en dynamisk och spännande miljö. Du kommer att arbeta nära verksamheten vilket innebär löpande kontakt med alla delar av banken och koncernen, vilket gör att du kommer få ett brett kontaktnät såväl i Sverige som utomlands.

 

 

Vem söker vi

Vi söker dig som är ekonom eller jurist med arbetslivserfarenhet inom redovisning av inkomstskatter. Du ska ha flerårig erfarenhet av att arbeta i en roll som tax controller på bank, bolag eller motsvarande. Det är meriterande att ha god teknisk förmåga av att använda IT stöd.

 

För att du skall trivas i rollen har du förmåga att självständigt driva projekt och du är således noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Vidare kan du på ett pedagogiskt sätt förmedla dina expertkunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska.

 

Handelsbanken är en långsiktig och engagerad arbetsgivare. Vår starka värdegrund bygger på tilltro och respekt för individen och genomsyrar hela vår företagskultur. Hos oss får du ett stort eget ansvar och stora befogenheter att fatta egna beslut, samtidigt som vår verksamhet bygger på samarbete och att vi stöttar varandra. Våra skilda kompetenser och erfarenheter gör att vi alla kan bidra till vår verksamhet med olika perspektiv.

 

Vi har en stark tro på våra medarbetare och uppmuntrar egna initiativ, förmågan att tänka tvärt om och att söka innovativa lösningar. När våra medarbetare utvecklas, utvecklas banken.

 

 

Frågor

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Karin Steenstrup på tel. 0700 – 25 62 06, karin.steenstrup@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 maj

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Handelsbanken

Alla jobb hos Handelsbanken

Liknande jobb Tax Controller till Handelsbanken