Halmstads kommun

Analytiker till tillväxtavdelningen

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss
https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet i Halmstads kommun och ansvarar för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor.

Tillväxtavdelningen leder, samordnar och följer upp kommunens arbete för att ge förutsättningar för god social hållbarhet, näringslivsutveckling och destinationsutveckling. Avdelningen är nystartad och består av tillväxtstrateger som alla har olika kompetenser, bakgrund och fokusområden.


Arbetsuppgifter
Är du en analytiskt lagd person med intresse för statistik och samhällsutvecklingsfrågor? Tillväxtavdelningen söker nu en person som vill vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling för Halmstads kommun. Välkommen med din ansökan!

Som analytiker kommer du ansvara för att inhämta, bearbeta, analysera samt delge information utifrån områden kopplade till avdelningens ansvarsområden för en hållbar samhällsutveckling så som kompetensförsörjning, näringslivets utveckling, segregation och jämställdhet. Du kommer arbeta tillsammans med kommunens tillväxtstrateger med avdelningens ansvarsområden. Som avdelningens analytiker kommer du att vara det kommunövergripande ledningsstödet i analysfrågor och bistå med underlag som kan ligga till grund för beslut både på kort och lång sikt. Du kommer att vara kommunens kontaktperson gentemot Statistiska centralbyrån och andra parter för statistiskt underlag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

• Omvärldsanalys utifrån samhällsutveckling.
• Sammanställa statistik och genomföra analyser och prognoser utifrån kommunens strategiska utvecklingsområden.
• Presentera analyser och prognoser för politiker och tjänstepersoner genom bland annat föredragande i nämnder.
• Etablera och utveckla kontakter och relationer med andra analysfunktioner internt i koncernen och regionalt.
• Delta i verksamhetsutveckling inom analysområdet.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med samhällsutvecklingsfrågor, gärna från en större organisation. Befattningen förutsätter att du har kunskap om statistik samt ett samhällsintresse. Du har mycket god kunskap i Microsoft office-paketet. Det är meriterande om du tidigare arbetat med SCBs statistiska områdesdatabaser samt har kunskaper i andra statistiska verktyg. Meriterande är om du tidigare har arbetat med GIS.

Då du kommer att vara avdelningens expert inom samhällsanalys ser vi det som avgörande att du kan driva och planera ditt arbete självständigt och i samverkan med andra. Som vår analytiker har du förmågan att dela med dig av din expertis, såväl internt i kommunen som externt regionalt. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan göra rationella bedömningar utifrån tillgänglig statistisk data, information och analys. Du levererar i tid och med hög kvalitet genom ditt systematiska och metodiska arbetssätt. Då du kommer att sammanställa och presentera rapporter och underlag till ledning, tjänstemän och politiker är det viktigt att du har förmågan att skriva och strukturera information på ett tydligt och logiskt sätt samt presentera detta genom tal, skrift och bild. Vi ser därför att du har mycket god svenska i både tal och skrift samt en god engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Tillväxtavdelningen vill spegla Halmstads invånare och ser gärna sökande som kan bidra till större mångfald och fler perspektiv.
Erfarenhet krävs.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde sker snarast.


Ansökan
Ansök senast: 2019-08-04
Referensnummer: C29661 - 2019


Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1


Kontakt
Kontaktperson
Lina Siljegård
Tillväxtdirektör
+46 722297865
lina.siljegard@halmstad.se

Fackliga företrädare
Joakim Norström
Vision
035-139696
joakim.norstrom@halmstad.se

Therese Wallgren, SSR
070-283 09 52


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 4 augusti . Arbetsort : Halmstad . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Halmstads kommun

Alla jobb hos Halmstads kommun

Liknande jobb Analytiker till tillväxtavdelningen