Göteborgs stad

Ekonomichef

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ekonomichef med ansvar för styrnings- och ledningsprocesserna inom ekonomiområdet i stadsledningskontorets förvaltning. 

Som ekonomichef leder du enheten för ekonomi och inköp som har ansvar för stadsledningskontorets ekonomiska redovisning och bokslut, sammanställning av förvaltningens ekonomiska budget och prognoser samt upprättande av ekonomidelarna i uppföljningsrapporter och årsrapporter. Enheten har tre medarbetare inom områdena ekonomi, inköp och upphandling.

I uppdraget ingår att utveckla arbetet inom ekonomiområdet och stödja stadsledningskontorets chefer i ekonomifrågor och inköp och upphandling. I rollen ingår du också i stadens nätverk för ekonomichefer.

 

Kvalifikationer

Du har: 

·         Ekonomexamen från högskola och flerårig erfarenhet av arbete med ekonomi inom offentlig verksamhet. 

·         Erfarenhet av strategiskt arbete med styrning och ledning inom politiskt styrda organisationer. 

·         Chefserfarenhet eller har identifierats som en framtida chef och gått förberedande utbildning för att anta ett chefskap.


Du är en trygg och kommunikativ ledare som bjuder in till delaktighet och diskussion. Genom ett coachande förhållningssätt och tillgänglighet skapar du förtroendefulla relationer. 
Du har en god strategisk, analytisk och pedagogisk förmåga.

 

Övrig information

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för boende, besökare och näringsliv. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter. 

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi på Stadsledningskontoret vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. 

Vid Stadsledningskontoret arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings och rekryteringshjälp.

 

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2018-03-04

Referensnummer 

A756033

 

Anställningsvillkor

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

 

Kontaktpersoner

Gabriella Nässén 

Chef Förvaltningsstaben 
Telefon: 031-368 00 63

Fackliga företrädare

Frank Lund 

Saco 
Telefon: 031-368 01 78 
E-post: frank.lund@stadshuset.goteborg.se

Martin Hjalmarsson 

Vision 
Telefon: 031-368 01 06 
E-post: martin.hjalmarsson@stadshuset.goteborg.se

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 4 mars . Arbetsort : Göteborg

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Göteborgs stad

Alla jobb hos Göteborgs stad

Liknande jobb Ekonomichef