Försvarsmakten

MILJÖJURIST TILL FÖRSVARSMAKTENS MILJÖPRÖVNINGSENHET

OM TJÄNSTEN

Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens gemensamma resurs för att driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, leda och genomföra miljöutredningar och prövotidsutredningar, projektleda bullerdämpande åtgärder samt leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Enheten ansvarar även för registreringen av sådana områden. Enheten har sitt verksamhetsområde i hela landet och lämnar stöd till övriga enheter inom Försvarsmakten. Enheten består av idag av 16 tjänster och funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Enheten växer och behöver nu rekrytera en jurist till tjänsten som miljöjurist.

 

Tjänsten ger stor möjlighet för dig som jurist att få specialistkompetens inom Försvarsmaktens arbete med förorenade områden samt projektledning inom förorenade områden. I denna rekrytering söker vi någon som har intresse av miljörättsligt och fastighetsrättsligt arbete.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med Försvarsmaktens förorenade områden, i huvudsak med PFAS-relaterade miljöfrågor. Du kommer att planera och samordna arbetet med inventering av och efterbehandling av Försvarsmaktens övriga förorenade områden. Arbetet innebär även granskning och analysering av rapporter samt att lämna miljörättsligt stöd.

 

Tjänsten innebär tätt samarbete internt och med konsulter samt kontakt och samarbete med övriga totalförsvarsmyndigheter, övriga myndigheter och privatpersoner. Arbetsuppgifterna är främst riktade mot, att under enhetschefen som företrädare för Försvarsmakten, lämna miljörättsligt stöd inom förorenade områden (inklusive granskning av rapporter och missiv), planera och samordna arbetet med registret över potentiellt förorenade områden samt att lämna stöd till medarbetare. Ärenden handläggs med ett stort mått av självständighet. Arbetet sker i en miljö som erbjuder möjligheter till ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga kollegor (projektsamordnare med naturvetenskaplig bakgrund m.fl.), förband samt med konsulter. Utöver detta kommer du också att vara delaktig i enhetens arbete inom tillståndsprövning, projektledning samt till del enhetens övriga arbetsuppgifter. Arbetet är förenat med tjänsteresor. 

 

Kvalifikationer
En svensk jur. kand./juristexamen (180 p/270 hp), företrädesvis med inriktning på miljö- eller fastighetsrätt. Körkort klass B.

 

Du har fullgjord notariemeritering med flerårig arbetslivserfarenhet eller har flerårig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete.


Meriterande
Du bör ha erfarenhet av tillämpning av kvalificerad miljörätt och andra relevanta rättsområden.

 

Övrigt meriterande är goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation, mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga med goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt erfarenhet att verka som rådgivare, mentor och lärare. 


 

Personliga egenskaper
Du är initiativrik och nyfiken med gott sinne för projektledning. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete, vägledning och projekt på ett lugnt och metodiskt sätt. Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du skall kunna acceptera och känna dig bekväm med. Som person är du stabil, har hög social förmåga och flexibilitet. I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet och under tidspress, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta effektivt utan att göra avkall på kvalitet samt en förmåga att göra snabba avdömningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt
God samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Tjänsten kräver en hög personlig och yrkesmässig integritet. Du skall kunna acceptera och hantera en hierarkisk organisation. Du bör ha stort engagemang och intresse för de frågor som enheten arbetar med och se det som en rolig utmaning att få vara del av Försvarsmaktens miljörättsliga arbete och bistå med effektiv rådgivning som är praktiskt användbar.

Tillträde 4/5 2020 eller efter överenskommelse. Frågor om befattningen kan göras till enhetschef, Lina Weinmann, telefonnummer 0733-64 15 92. Fackliga representanter: Samtliga representanter för SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås på telefonnummer 0171-15 70 00 vx.

Anställningstyp: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Intervjuer kommer att genomföras snarast möjligt. Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping.

 

Sista datum för ansökan: Ansökan med bifogat personligt brev med utförlig beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten (vänligen nyttja en hel A4-sida), meritförteckning samt löneanspråk skall vara oss till handa senast den 13 februari 2020. Bifoga gärna betyg och intyg. Notera att ansökan blir en offentlig handling. Försvarsmakten arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. På vår avdelning är majoriteten kvinnor. Vi ser därför gärna manliga sökanden till denna befattning.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 13 februari . Arbetsort : Enköping . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Juridik Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Försvarsmakten

Alla jobb hos Försvarsmakten

Liknande jobb MILJÖJURIST TILL FÖRSVARSMAKTENS MILJÖPRÖVNINGSENHET