Försvarsmakten

MILJÖJURIST TILL FÖRSVARSMAKTENS MILJÖPRÖVNINGSENHET

OM TJÄNSTEN

Beskrivning av enheten
Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens gemensamma resurs för att driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, leda och genomföra miljöutredningar och prövotidsutredningar, projektleda bullerdämpande åtgärder, leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Enheten ansvarar även för registreringen av sådana områden. Enheten har sitt verksamhetsområde i hela landet och lämnar stöd till övriga enheter inom Försvarsmakten. Enheten består av 12 tjänster och funktionsleds i sin verksamhet av Högkvarteret. Enheten behöver nu rekrytera ny miljöjurist för arbete med myndighetens tillståndspliktiga verksamhet. 
Vi söker 
Vi söker dig som är självständig, initiativrik, nyfiken jurist med gott sinne för projektledning.
Rollen som miljöjurist
Som miljörättsjurist arbetar du med anmälnings- och tillståndsärenden samt projektledning av ärenden rörande främst skjutfält och flygflottiljer. Arbetet innebär huvudsakligen muntlig och skriftlig processföring inom det miljörättsliga området samt projektledning. Ärendena handläggs med ett stort mått av självständighet. Arbetet sker i en miljö som erbjuder möjligheter till ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med övriga kollegor (projektsamordnare med naturvetenskaplig bakgrund m.fl.), förbanden samt med konsulter. Utöver detta kommer du också att vara delaktig i enhetens arbete med förorenade områden samt till del enhetens övriga arbetsuppgifter. 
Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Arbetet ger stor möjlighet för dig som jurist att få specialistkompetens inom Försvarsmaktens tillståndspliktiga verksamhet samt arbeta med projektledning av miljöärenden. Arbetsuppgifterna innebär, att under enhetschefen som företrädare för Försvarsmakten, leda tillståndsärenden/anmälningsärenden och därmed sammanhängande ärenden samt att lämna miljörättsligt stöd. Arbetet kan även innebära stöd i enhetens övriga arbetsuppgifter, att lämna stöd till Högkvarteret och förbanden samt att medverka i olika utbildningsinsatser inom verksamhetsområdet. Tjänsten innebär tätt samarbete internt samt med konsulter. Kontakt och samarbete med övriga totalförsvarsmyndigheter, övriga myndigheter och privatpersoner. Arbetet är förenat med tjänsteresor.
Formella kunskapskrav
En svensk jur. kand./juristexamen (180 p/270 hp), företrädesvis med inriktning på miljö- eller fastighetsrätt. Körkort klass B. 
Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer
Du är självständig, initiativrik, nyfiken och intresserad av att samarbeta och projektleda. Du är engagerad och gillar att lära dig nya saker. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete och projekten på ett lugnt och metodiskt sätt. Mycket god samarbetsförmåga är vital för tjänsten. Övrig önskvärd kompetens är notariemeritering eller annan erfarenhet som kan bedömas likvärdig, flerårig eller helst mångårig erfarenhet av tillämpning av miljörätten och andra relevanta rättsområden samt erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten. Övrigt meriterande är goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation, mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga med goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt erfarenhet att verka som rådgivare och lärare. 
Personliga egenskaper
Befattningen har kontaktytor mot såväl civil som militär verksamhet, varvid god samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Hög personlig och yrkesmässig integritet. Du skall kunna acceptera och hantera en hierarkisk organisation. Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du skall kunna acceptera och känna dig bekväm med. Som person är du noggrann, serviceinriktad och strukturerad. Du har hög social förmåga och flexibilitet. Arbetet innebär tidvis hög arbetsbelastning med snabba förändringar. Du har stort engagemang och intresse för de frågor som enheten arbetar med. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Tillträde 1/12 2018 eller efter överenskommelse. Frågor om befattningen kan göras till enhetschef, Lina Weinmann, telefonnummer 0733-64 15 92. Fackliga representanter: Samtliga representanter för SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås på telefonnummer 0171-15 70 00 vx.
Anställningstyp
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Intervjuer kommer att genomföras snarast möjligt. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras efter ansökningstidens utgång. Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping.
Sista datum för ansökan
Intresseanmälan/ansökan med bifogat personligt brev med utförlig beskrivning av dig själv och varför du söker tjänsten (vänligen nyttja en hel A4-sida), meritförteckning samt löneanspråk skall vara oss till handa senast den 12 november 2018. Notera att ansökan blir en offentlig handling. På vår avdelning är majoriteten kvinnor. Försvarsmakten eftersträvar såsom nämns nedan en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet. Vi ser därför gärna manliga sökanden till denna befattning.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 12 november . Arbetsort : Enköping

Kategorier : Juridik Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Försvarsmakten

Alla jobb hos Försvarsmakten

Liknande jobb MILJÖJURIST TILL FÖRSVARSMAKTENS MILJÖPRÖVNINGSENHET