Försäkringskassan

Verksjurist inom Rättsavdelningen i Stockholm

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.


Försäkringskassan söker verksjurist till verksamhetsområdet

Försäkringskassan är en av Sveriges största statliga myndigheter med ca 14 000 anställda. Rättsavdelningen består av ca 120 medarbetare och ansvarar för den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen tolkar regelverken som styr myndighetens verksamhet, ger rättsligt stöd till den övriga organisationen och genomför rättslig kvalitetsuppföljning. Vi för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser, handlägger skadeståndsärenden och remisser från Regeringskansliet, JO, JK och andra myndigheter. Efter en omorganisation som nu pågår kommer Rättsavdelningen att bestå av tre verksamhetsområden; verksamhetsområdena Myndighetsjuridik, Socialförsäkringsjuridik och Process- och socialförsäkringsjuridik.


Vi söker nu en eller flera verksjurister till verksamhetsområde Myndighetsjuridik.


Ansvar och arbetsuppgifter


Som verksjurist arbetar du med styrning och stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig myndighetsjuridik. Du ger stöd till övriga delar av myndigheten i arbetet med styrande dokument och deltar även i arbetet med att ta fram interna styrdokument. Du deltar i arbetet med remissyttranden och med att ta fram föreskrifter inom ansvarsområdena samt skriver och kvalitetssäkrar olika typer av dokument, till exempel myndighetens yttranden till Justitieombudsmannen. I arbetet ingår i stor utsträckning att delta som juridisk expert i olika utvecklingsprojekt och arbetsgrupper. 


Vi söker dig som
 

  • har juristexamen
  • är notariemeriterad eller har motsvarande erfarenhet
  • har mycket goda kunskaper i förvaltningsrätt, sekretesslagstiftningen samt IT-rätt, främst reglerna om behandling av personuppgifter
  • har förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för resultat med hög kvalitet
  • är handlingskraftig
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • skriver och kommunicerar klart, tydligt och strukturerat
  • har god förmåga att samarbeta med andra


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt


Rekryteringen avser en eller flera tjänster, heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Anställningen är vid Rättsavdelningen i Stockholm (Telefonplan).


Kontaktpersoner


Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Peter Andrén, 010-116 91 24. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen): Malin Krüger, 010-111 45 52. Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Margaretha Palmblom, 010-114 75 68, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet och ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

 

https://www.forsakringskassan.se/omfk/jobba_hos_oss/lediga_jobb?rmpage=job&rmjob=12244&rmlang=SE
Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Verksjurist inom Rättsavdelningen i Stockholm