Försäkringskassan

Verksamhetscontroller till Försäkringskassans Ekonomistab

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.


Försäkringskassans ekonomistab söker en controller som vill delta i arbetet med att ge myndighetsledningen det stöd som krävs för att leda och styra verksamheten. Ekonomistaben ansvarar bland annat för myndighetens ekonomistyrning, budget, verksamhetsplanering, uppföljning och redovisning. I uppdraget ingår även ansvar för processen för intern styrning och kontroll.


Ansvar och arbetsuppgifter


I din roll på Ekonomistaben ingår du i den grupp av controllers som genom ett antal olika processer arbetar med att upprätta och följa upp Försäkringskassans verksamhetsplan. Din inriktning kommer att vara mot löpande uppföljning och analys av nyckeltal och andra typer av verksamhetsresultat. Du kommer även att arbeta med uppföljning av identifierade risker i verksamheten. I arbetet ingår bland annat att hämta in, sammanställa och kvalitetssäkra underlag samt analysera, bedöma och visualisera resultat och prognoser. Som verksamhetscontroller arbetar du nära stabens redovisningsexperter och finansiella controllers. Du har också många kontakter med ledande befattningshavare inom organisationen.


Vi söker dig som:

  • Har examen från högskola/universitet med samhällsvetenskaplig inriktning eller erfarenheter som kan prövas likvärdiga
  • Agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
  • Kan förstå och analysera komplexa frågor
  • Kommunicerar klart, tydligt och strukturerat i både tal och skrift
  • Har goda kunskaper i Excel samt mycket god förmåga att analysera resultat och sammanställa och presentera information på ett samlat och pedagogiskt sätt
  • Samarbetar och samverkar effektivt med andra
  • Har förmåga att ta del av stora mängder information, att se helheter och sammanställa information om det viktigaste i budskapet.


Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta som controller nära ledningen i en statlig myndighet
  • Erfarenhet av att arbeta med stora datamängder och har en förmåga att se logiska samband
  • Erfarenhet av riskuppföljning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska tester användas som en del i urvalsarbetet. Placeringsort Stockholm (Telefonplan). Då tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer att genomföras så kräver anställningen svenskt medborgarskap. Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 23-24.


Kontakt


Chef: Kikki Johansson, 010-111 65 64 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Adelina Popescu, 010-112 46 73 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Charlotta Lamin, 010-116 47 45 . Saco-S: Gunnel Andersson, 010-114 54 39 Seko: Irre del Barba 010-115 30 87.


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker tjänsten kommer du även att besvara en del urvalsfrågor.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Verksamhetscontroller till Försäkringskassans Ekonomistab