Försäkringskassan

Upphandlingsjurist inom Rättsavdelningen i Stockholm

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.


Försäkringskassan söker jurist med kompetens inom upphandling till Rättsavdelningen 
 


Försäkringskassan är en av Sveriges största statliga myndigheter med ca 14 000 anställda. Rättsavdelningen består av ca 120 medarbetare och ansvarar för den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen tolkar regelverken som styr myndighetens verksamhet, ger rättsligt stöd till den övriga organisationen och genomför rättslig kvalitetsuppföljning. Vi för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser, handlägger skadeståndsärenden och remisser från Regeringskansliet, JO, JK och andra myndigheter. Efter en omorganisation som nu pågår kommer Rättsavdelningen att bestå av tre verksamhetsområden; verksamhetsområdena Myndighetsjuridik, Socialförsäkringsjuridik och Process- och socialförsäkringsjuridik.

Vi söker nu en eller flera jurister med affärsjuridisk kompetens till verksamhetsområde Myndighetsjuridik.


Ansvar och arbetsuppgifter


Du kommer att arbeta med styrning och stöd inom områdena offentlig upphandling, avtalsrätt och annan affärsjuridik främst till myndighetens upphandlingsenhet men även till IT-avdelningen och övriga delar av verksamheten. Det innebär till exempel att du står för juridisk kvalitetssäkring av upphandlingsdokument, stöttar upphandlare och avtalsansvariga i juridiska frågor i samband med upphandlingar och i avtalsdiskussioner med leverantörer. Mycket av jobbet går alltså ut på att hjälpa Försäkringskassan att, inom ramen för upphandlingsreglerna, anskaffa tjänster och varor som behövs för verksamheten. Du för myndighetens talan i domstol i samband med överprövningar enligt lagen om offentlig upphandling och andra processer, till exempel vid avtalstvister. Du deltar i arbetet med remissyttranden och med att ta fram styrande dokument inom ansvarsområdena. I arbetet ingår även att delta som juridisk expert i olika arbetsgrupper. Andra uppgifter kan tillkomma beroende på din kompetens och dina intresseområden. 


Vi söker dig som


  • har juristexamen
  • är notariemeriterad eller har motsvarande erfarenhet, t.ex. från affärsjuridisk advokatbyrå
  • har mycket goda kunskaper i upphandlingsjuridik
  • har goda kunskaper i avtalsrätt, förvaltningsrätt, sekretesslagstiftningen samt IT-rätt, främst reglerna om behandling av personuppgifter
  • har förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för resultat med hög kvalitet
  • är handlingskraftig
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • skriver och kommunicerar klart, tydligt och strukturerat
  • har god förmåga att samarbeta med andra


Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Rekryteringen avser en eller flera tjänster, heltid, tillsvidare, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Anställningen är vid Rättsavdelningen i Stockholm (Telefonplan).


Kontaktpersoner


Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Peter Andrén, 010-116 91 24. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen): Malin Krüger, 010-111 45 52. Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Margaretha Palmblom, 010-114 75 68, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet och ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.


Länk till den här sidan https://www.forsakringskassan.se/omfk/jobba_hos_oss/lediga_jobb?rmpage=job&rmjob=12242&rmlang=SE

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 mars

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Upphandlingsjurist inom Rättsavdelningen i Stockholm