Försäkringskassan

Rättsliga experter till Rättsavdelningen på Försäkringskassan

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

 

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv. Vi är en av Sveriges största myndigheter och finns över hela landet vilket innebär att det finns goda möjligheter till utveckling och rörlighet. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del för att nå vårt mål att öka allmänhetens förtroende. De flesta av våra medarbetare arbetar i team där alla får ta ett stort ansvar för det gemensamma arbetet. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi arbetar också aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla får lika möjligheter.


Vi söker flera rättsliga experter till Rättsavdelningen

Rättsavdelningen ansvarar för, utvecklar och leder den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen arbetar med att ge rättsligt stöd till verksamhetens olika delar. Vi genomför rättslig kvalitetsuppföljning och analyserar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser och behandlar remisser från riksdagen, regeringen och andra myndigheter. Rättsavdelningen består av tre verksamhetsområden. De rättsliga experterna arbetar i team med olika ansvarsområden utifrån de olika socialförsäkringsområden som Försäkringskassan ansvarar för.

 

 

Ansvar och arbetsuppgifter

Uppgiften som rättslig expert i teamen innebär att du tillsammans med övriga rättsliga experter i teamet driver arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning av socialförsäkringen i Försäkringskassan. Teamet ansvarar för att ta fram normerande styrdokument och tillämpningsdelarna i Försäkringskassans vägledningar inom aktuellt försäkringsområde. Tillsammans med processjuridiska enheterna bevakar teamet tillämpningen av socialförsäkringen och driver fram rättspraxis och prejudikat. 

 

En stor del av arbetet består i att vara rättsligt stöd för övrig verksamhet genom direkta möten och deltagande i olika arbetsgrupper. Du deltar också i arbetet med att ta fram remissvar och kvalitetssäkra olika stöddokument. Arbetet innebär även att delta i utvecklingsprojekt och samverka med andra myndigheter.

 

 

Vi söker dig som 

 • har juristexamen
 • är notariemeriterad eller har erfarenhet av juridiskt arbete i domstol
 • är stabil och har förmåga att skapa förtroende hos olika samarbetspartners
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • samarbetar effektivt för att nå gemensamma mål
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 

 

Det är meriterande om du: 

 • har mycket goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik
 • har goda kunskaper i EU-rätt, särskilt avseende regleringen av socialförsäkringen 
 • har erfarenhet från kammarrätt eller Högsta förvaltningsdomstolen
 • har erfarenhet av arbete i Regeringskansliet

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

 

Övrigt

Rekryteringen avser flera visstidsanställningar om 1 år från tillträdesdagen. Samtliga är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse, men helst så snart som möjligt. Stationeringsort är Stockholm, Malmö, Göteborg eller Sundsvall.

 

 

Om du har frågor

Vill du veta mer om anställningarna är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gerda Lind, tel. 010-111 30 09. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Linn Landin, tel. 010-112 49 60. Vid fackliga frågor kontakta Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Maria Lindgren, tel. 010-113 43 67, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

 

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 maj . Arbetsort : Göteborg, Malmö, Stockholm, Sundsvall . Publicerat : 17 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Rättsliga experter till Rättsavdelningen på Försäkringskassan