Försäkringskassan

Försäkringskassan söker en finansiell controller till Ekonomistaben i Stockholm

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.


Vi söker en finansiell controller till Ekonomistaben som vill delta i arbetet med att ge myndighetsledningen tillgång till det stöd som krävs för att leda och styra verksamheten. Vi försörjer dem med styrnings- och ledningsinformation genom att vi bland annat säkerställer att vi har en effektiv och ändamålsenlig ekonomistyrning som ger korrekt och relevant information. Därutöver leder och utvecklar Ekonomistaben de övergripande planerings- och uppföljningsprocesserna och vi ansvarar för myndighetens riskhantering och processen för intern styrning och kontroll. Vi tar även fram myndighetens budgetunderlag och årsredovisning.


Ansvar och arbetsuppgifter


I din roll på Ekonomistaben ingår du i den grupp av controllers som arbetar med finansiell uppföljning av Försäkringskassan. Inom gruppen finns ansvaret för Försäkringskassans internredovisning, objektplan och samlade ekonomiska planering och uppföljning.


Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att förvalta och utveckla Försäkringskassans rapportering av avgiftsbelagd verksamhet. I din roll kommer du också att arbeta med kalkylmodeller, kostnadsfördelning och att stödja organisationen i deras arbete med kostnadsberäkningar. Du förväntas självständigt initiera och leda arbetet med utredningar och analyser inom ekonomisk uppföljning. Som finansiell controller arbetar du nära stabens redovisningsexperter och verksamhetscontrollers.


Vi söker dig som:

 • Har akademisk examen eller erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Har erfarenhet av den statliga redovisningsmodellen
 • Har erfarenhet av att självständigt leda, implementera och dokumentera utvecklingsarbete och utredningar
 • Har goda kunskaper i Excel, mycket god förmåga att analysera resultat samt sammanställa och presentera information på ett samlat och pedagogiskt sätt
 • Är flexibel och har förmåga att ha en helhetssyn på verksamheten, inklusive förmåga att se hela myndighetens finansiering, med bland annat anslag och avgifter
 • Har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa förtroende och goda relationer
 • Har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt
 • Är strukturerad, bra på att prioritera och organisera ditt arbete.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med kostnadskalkyler och fördelning av indirekta kostnader
 • Erfarenhet av att arbeta med styrning och uppföljning av avgiftsbelagd verksamhet i staten
 • Kunskaper om och erfarenhet av statlig finansiell styrning och uppföljning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska tester användas som en del i urvalsarbetet. Placeringsort Stockholm (Telefonplan). Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 23-24.


Kontakt


Chef: Kikki Johansson, 010-111 65 64 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Adelina Popescu, 010-112 46 73 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Charlotta Lamin, 010-116 47 45. Saco-S: Gunnel Andersson, 010-114 54 39. Seko: Irre del Barba 010-115 30 87.


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker tjänsten kommer du även att besvara en del urvalsfrågor.

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Försäkringskassan söker en finansiell controller till Ekonomistaben i Stockholm