Försäkringskassan

Ekonomistaben söker chef till externredovisningsenheten

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.


Ansvar och arbetsuppgifter

Som chef för externredovisningsenheten har du det övergripande ansvaret för myndighetens alla externredovisningsfrågor. Du har budget-, personal- och ledningsansvar för din enhet och ingår i ledningsgruppen för ekonomistaben samt rapporterar till chefen för ekonomistaben. Som chef för externredovisningsenheten leder du arbetet med att utforma och utveckla myndighetens externredovisning. Våra processer och samarbeten inom externredovisningsområdet samt vårt ekonomisystem.

I rollen som chef för externredovisningsenheten företräder du hela myndigheten både externt och internt. Du kommer själv också att arbeta operativt med externredovisning.

Du har en god förmåga att anpassa ditt ledarskap utifrån vad situationen kräver. Du är trygg som person och ledare med en klar bild över hur du bör agera. Du delar den gemensamma värdegrunden för statsanställda.


Vi söker dig som har:

• Akademisk examen med redovisningsinriktning eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• Chefserfarenhet med personal- och verksamhetsansvar
• Erfarenhet av externredovisning och ekonomisystem
• God samarbetsförmåga där du skapar goda relationer och högt förtroende såväl externt som internt
• God kommunikativ förmåga
• Ett mycket gott omdöme och en personlig mognad.

 Det är meriterande om du har:

• Tidigare erfarenheter av statlig redovisning
• Erfarenhet av ledarskap där medarbetarna har både breda och djupa kunskaper.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning. Placeringsort är Stockholm, Telefonplan. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas som en del i urvalsarbetet. Vi planerar att genomföra intervjuer vecka 2, 2020.


Kontakt

Rekryterande chef: Kristina Johansson, 010-111 65 64 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Adelina Popescu, 010-112 46 73 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Charlotta Lamin, 010-116 47 45. Saco-S: Gunnel Andersson, 010-114 54 39. Seko: Irre del Barba 010-115 30 87.


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker tjänsten kommer du även att besvara en del urvalsfrågor.

Vi undanber oss vänligen erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 7 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 november

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Försäkringskassan

Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Ekonomistaben söker chef till externredovisningsenheten