FOI ING

Forskare inom flygmotorteknik

Vill du ha möjlighet att få starta upp och delta i forskningsverksamhet inom flygområdet och sätta din prägel på utvecklingen av området?

Nu söker vi en Forskare/Expert inom området Flygmotorteknik.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Arbetsuppgifterna består i att utveckla förmåga att prediktera och bedöma flygande farkosters systemförmåga med huvudfokus på flygmotorteknik och framdrivningssystemet, ur ett multidisciplinärt plattformsperspektiv. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att analysera systembegränsningar och möjliga förbättringar av befintlig a framdrivningslösningar samt möjliga banbrytande teknologier inom elektrisk- och hypersonisk framdrivning. Arbetsuppgifternas omfattning spänner över snabba erfarenhetsbaserade uppskattningar, nyttjande av kommersiella verktyg samt avancerade noggranna analyser av kritiska delkomponenter. Centralt är även förmågan att värdera kostnad mot systemförmåga vid införande av nya produktionsslösningar ur ett livscykel- och miljöperspektiv.

I din expertroll kommer du att vara en länk mellan forskning och tillämpning och kommer kontinuerligt att följa flygmotorutvecklingen. Du deltar aktivt i arbetet med att ta fram underlag för analyser samt bedömningar av resultaten samt att återföra slutsatser och insikter till det egna verksamhetsområdet samt till berörda angränsande verksamhetsområden. Arbetet kommer att ske i samverkan med övrig framdrivningsrelaterad verksamhet vid FOI. Arbetet innebär också nära samarbete och stöd till FMV och Försvarsmakten med det långsiktiga målet att resultat kan implementeras i materielanskaffningsprocessen.


Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som är forskarutbildad eller motsvarande civilingenjör med gedigen erfarenhet inom området flygmotorteknik och framdrivning.  

För rollen krävs att du har spetskunskap inom förbränningsmotorteknik samt branscherfarenhet inom flyg- eller försvarssektorn. Erfarenhet av moderna högtemperaturmaterial, befintliga analysverktyg och experimentell verksamhet är önskvärt. Erfarenhet av modellutveckling och beräkningsteknik är meriterande. Erfarenhet inom tillverkningsteknik är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och intresse för området. Du har god domänkunskap, integritet och även ett brett intresse för försvar-, flyg- och rymdteknik. Du är analytisk, initiativtagande, mål- och resultatinriktad samt trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt både i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning för att effektivt kunna bidra till verksamhetsutveckling både internt på FOI men även mot våra uppdragsgivare.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Flyg- och rymdsystem som utgör en statlig industrioberoende expertresurs för Försvarsmakten, Regeringskansliet och andra myndigheter inom främst militära flyg- och rymdsystem. Enheten genomför välgrundade analyser av flyg- och rymdsystem, formulerar och studerar viktiga frågor och trender, förutser möjlig utvecklig och omsätter detta i kunskap, verktyg och förmågor som svarar mot uppdragsgivarnas behov idag och i framtiden.

Inom flygområdet stödjer enheten Försvarsmakten med flygteknisk kompetens för taktisk och operativ värdering av luft-operationer. Enheten bedriver forskning och utveckling samt tillämpad verksamhet inom fyra discipliner; aerodynamik, strukturmekanik, flygmekanik samt flygfarkosters signatur. På rymdområdet stödjer enheten uppdragsgivare med expertstöd i form av bland annat beslutsunderlag och kravställning. Enheten bedriver också forskning inom området rymdlägesbild, vilket innebär att övervaka och karaktärisera satelliter och deras förmågor. Enheten deltar i internationella forskningssamarbeten, exempelvis inom EU:s ramprogram för forskning och innovation samt i arbetsgrupper inom GARTEUR, ESA och NATO. Enheten samarbetar även med nationella industrier inom både flyg- och rymdområdet.

Enheten tillhör avdelningen Försvars- och Säkerhetssystem, läs gärna mer om vad vi gör 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv.

Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner, läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 30 september 2020!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Neda Tooloutalaie. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585)


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-09-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Kista

Kontaktpersoner:
Neda Tooloutalaie

tfn: 
+46 8-55503000

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Gullfossgatan 6 16490 KistaAnsök nu

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 september

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI ING

Alla jobb hos FOI ING

Liknande jobb Forskare inom flygmotorteknik