FMV - Ing

Enhetschef till enheten Materieldata

Vi står inför att utveckla vår verksamhet och därmed söker vi en chef till enheten Materieldata inom Verksamhetsområde Logistik. Brinner du för teknik? Utmanas du av att utveckla verksamhet och människor? Vill du vara med och göra Sverige och världen säkrare?

 

Då är det dig vi söker för att stärka vårt team!

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha stor variation i arbetsuppgifter och jobba både enskilt och tillsammans med andra. Din huvuduppgift kommer att vara att leda enheten Materieldata som består av två sektioner, Produktdata och Teknisk information, där verksamheten i huvudsak är kopplad till ett tjänstestöd internt FMV samt mot Försvarsmakten inom dataförsörjning. Stödet som lämnas är förhållandevis brett men syftar till att skapa rätt förutsättningar för korrekt materieldata och teknisk information för de tekniska systemen. Det handlar om allt från att tillhandahålla utbildningar, utarbeta styrande dokument samt genomföra utredningar och upphandla och leda expertstöd som några exempel.

 

I enheten ingår även FMV transport och spedition. Du kommer att rapportera till avdelningschefen för Verksamhetsstöd och ingår i avdelningens ledningsgrupp med de andra enhetscheferna. Enhetens sektioner består tillsammans idag av ca 23 medarbetare inom de tre huvudsakliga verksamhetsområden. Som chef har du såväl arbetsgivaransvar som verksamhets- och ekonomiskt ansvar för enheten. Du kommer även att vara platsansvarig för kontoret i Arboga och rapportera direkt till chefen för Verksamhetsområde Logistik.

 

Som chef förväntas du ha ett gott ledarskap och följa FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Det är viktigt att du är lojal mot fattade beslut, agerar prestigelöst och visar mod och integritet. Din strävan bör vara att bedriva din verksamhet effektivt inom budget och skapa god prognossäkerhet. Du kan prioritera, planera och delegera och ge dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete. Genom ditt ledarskap skapar du delaktighet kring uppsatta mål.

 

 

Våra förväntningar på dig

Du behöver ha erfarenhet av att målinriktat leda verksamhet och personal, särskilt i förändring. Du är bekväm med budgetering och ekonomiuppföljning, positivt är om du har kunskap om FMV och Försvarsmaktens organisation och styrning samt arbetssätt inom statsförvaltning. Vi tror du har utbildning på högskolenivå eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

 

Du har förmodligen lett ett eller flera projektteam och har därmed god kunskap om projektledning. Erfarenhet av materielförsörjning till Försvarsmakten, logistikledning, teknisk tjänst eller förnödenhetsförsörjning ser vi väldigt positivt på, det är dock inte något krav.

 

Du kommer att kommunicera såväl internt som externt varför det är viktigt att du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift och har goda kunskaper i Microsoft Office.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vi förväntar oss att du arbetar bra tillsammans med andra människor, lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt, som ledare skapar du engagemang och delaktighet. Du är trygg i dig själv och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi värdesätter att du ser till helheter samtidigt som du tar ansvar för din uppgift, och arbetar på tills resultat uppnåtts samt att du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Likaså är det viktigt för oss att du fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

 

Din arbetsplats kommer att vara placerad i Arboga och det ingår resor både inom och utom landet i tjänsten. Som en del i urvalsprocessen genomför vi test med stöd av extern leverantör.

 

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Per Andersson, OFR/O Gunnar Hansen och OFR/S Yvonne Wandlandh. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

 

Vid frågor tveka inte att kontakta Marvin Lifbom på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2020-11-02 

 

Varmt välkommen med din ansökan!  

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 november . Arbetsort : Arboga . Publicerat : 13 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Projektledning Teknik & Ingenjör Transport & Logistik


Senaste jobben från FMV - Ing

Alla jobb hos FMV - Ing

Liknande jobb Enhetschef till enheten Materieldata