FMV - Ing

Chefsprovingenjör inom Elmiljö och elkraft till T&E, Linköping

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

T&E är den organisation inom FMV som ansvarar för verifiering och validering (VoV) vilket ställer krav på en hög grad av integritet, saklighet och oberoende från övriga delar av FMV. T&E Systemledning ansvarar för kvalitet-, verksamhetsutveckling- och systemledningsfrågor. Nu söker vi en chefsprovingenjör (CPI) till T&E Systemledning som ska säkerställa att VoV-verksamhetens omfattning får rätt nivå i förhållande till uppgiften och att planering, genomförande och rapportering sker i enlighet med gällande regelverk och interna processer så att verksamheten genomförs på rätt sätt, att rätt kvalitet och en säker verksamhet uppnås.

 

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

 

 

Arbetsuppgifter

Som Chefsprovingenjör arbetar du i nära samarbete med projektledare och provledare bland annat för att tillse att vi planerar för omfattningen av verksamheten på bästa sätt. Du är med och bidrar till att verksamheten genomförs med rätt kvalitet, att lämplig provmetodik och utrustning används. Du godkänner analyser och rapporter för att styrka att de resultat som redovisas är underbyggda på ett kvalitetsmässigt sätt.

 

Vidare exempel på uppgifter är:

• Bistå med expertkompetens inför planering av nya uppdrag

• Delta i planeringsarbete inför framtagande av offert i syfte att åstadkomma en så träffsäker offert som möjligt till beställare.

• Delta i arbetet med framtagande av anmärkningar Inför fastställande av rapport efter genomförd VoV, delta vid analysarbete och framtagandet av rekommendationer, bedöma övriga iakttagelser i samband med VoV-verksamheten

• Kunna genomföra elmiljöberäkningar – verifiering utifrån beräkningar.

 

Till tjänsten ingår även att vara oberoende granskare (CVE) inom T&E:s konstruktionsverksamhet enligt RML V5-JA, EMAR 21, där du deltar i designändringar, bland annat genom att granska framtagna underlag mot ställda krav.

 

 

Vi söker dig som

Du är utbildad högskoleingenjör eller försvarsmaktsingenjör med teknisk inriktning inom elteknik, och har erfarenhet av att arbeta självständigt med elmiljöfrågor avseende kravsättning, konstruktion och verifiering främst på sammansatta system. Vidare har du djup kunskap inom det elektromagnetiska området (Elkraftteknik, Radarteknik, Sensorteknik, Mark- och Fordonsystem och/eller Ledningssystem) med tillhörande standarder och provningsteknik. Vi ser gärna att du har arbetat med militär materiel, och i synnerhet erfarenhet av flygplan är meriterande.

 

Det är en fördel om du har gått någon eller några av följande utbildningar:

• Elmiljöutbildning

• Systemsäkerhetsutbildning

• Relevant utbildning inom elkraft

• Compliance Verification Engineer (CVE) utbildning

 

Du är van att ha ett nationellt och internationellt kontaktnät inom fackområdet, du har goda kunskaper i att läsa och kunna uttrycka dig på svenska och engelska, och du har goda Office-kunskaper. Rollen kräver att du har kunskap om försvarslogistikprocessen, och det är meriterande om du innehar körkort B.

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas och trivas hos oss på T&E Systemledning ser vi att du har hög integritet samt att du är väldigt självgående som person och trivs att ta egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du är bra på att kommunicera och arbeta tillsammans med andra människor och du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann, mån om att arbeta med hög kvalitetsstandard och du har en god analytisk förmåga.

 

Arbetsort: Linköping.

 

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och betyg. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Stefan Hållander], OFR/O [Michael Krüger] och OFR/S [Carina Regnéll]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

 

Vid frågor ber vi dig kontakta Ulrika Johnson på telefon 070-618 30 33.

 

Observera att urval görs löpande under ansökningstiden, sök därför din tjänst redan idag. Sista ansökningsdag är 2020-10-05. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 november . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 7 oktober

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FMV - Ing

Alla jobb hos FMV - Ing

Liknande jobb Chefsprovingenjör inom Elmiljö och elkraft till T&E, Linköping