Fastighetsägarna

Näringspolitisk chef till Fastighetsägarna MittNord

Fastighetsägarna MittNord söker ny chef till verksamhetsområde Näringspolitik & Kommunikation. Vi söker dig som vill arbeta för en väl fungerande fastighetsmarknad och som har väldokumenterad ledarerfarenhet, samt erfarenhet av intressepolitiskt arbete, gärna i demokratiskt driven organisation.

Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring. Vårt uppdrag är att skapa så goda näringspolitiska förutsättningar som möjligt för fastighetsägarnas medlemmar. Fastighetsägarna MittNord är ett Great Place to Work företag som i år även tog sig in på Top25 listan bland medelstora företag.


Om tjänsten
I rollen ingår såväl arbetsledning av ett team på just nu fyra medarbetare, som utveckling av vår näringspolitiska verksamhet. Vidare innebär rollen stora inslag av medlemskontakter samt opinionsbildning och lobbyarbete. En viktig del av tjänsten handlar om att på ett slagkraftigt sätt driva opinion, vilket också innefattar en hel del operativt arbete vad gäller författande av pressmeddelanden, debattartiklar och nyhetsbrev. Du kommer att ansvara för vissa lokala processer i samverkan med medarbetare och medlemmar. Som Chef Näringspolitik & Kommunikation ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära vår Samhällspolitiska chef. Du svarar direkt till VD.

Den övergripande uppgiften som Chef Näringspolitik & Kommunikation innebär bland annat:
• Arbetsledning av företagets medarbetare inom verksamhetsområde näringspolitik och kommunikation genom att prioritera, fördela och leda arbetet bland desamma
• Bistå företagets övriga medarbetare i komplexa eller krävande ärenden inom näringspolitik och kommunikation
• Särskilt ansvar för de rapporter, egna eller externa, som företaget producerar och/eller kommunicerar
• Kvalitetssäkra processer inom dessa områden i syfte att utveckla företagets varumärke, i detta ingår mediala framträdanden eller coachning av medarbetare för detsamma
• Upprätta och förvalta mediala kontakter samt författa debattartiklar och pressmeddelanden
• Vara tillgänglig för lokalt styrelsearbete
• Bevaka och initiera insatser inom kompetensutveckling för näringspolitiker och kommunikatörer
• Aktivt delta i företagets ledningsarbete

På samtliga våra kontor delar medarbetarna på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, hjälpsam och ha en god samarbetsförmåga. Arbetet hos oss är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Utifrån vårt upptagningsområde finns det för den här tjänsten möjlighet till placering på något av våra kontor i Mellansverige. Då resande ingår i tjänsten är körkort ett krav.


Din profil
Vi söker dig som har gedigen och dokumenterad erfarenhet som ledare. Du är analytisk och förstår fastighetsägarperspektivet och fastighetsägarnas vardag. I ditt arbete har du drivkraft, engagemang och trivs med ett aktivt nätverkande både externt och internt. För att lyckas i rollen är du en duktig kommunikatör både i skrift och i mötet med människor. Du är duktig på att etablera nya relationer och bredda ditt kontaktnät men även att nyttja ditt befintliga nätverk. Du har ett starkt intresse av att utveckla och driva näringspolitik och mycket goda kunskaper om hur politiska processer fungerar på lokal, regional och nationell nivå. Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

Vi söker dig med lämplig akademisk utbildning vilken kan vara politisk magister, kommunikation, samhällsplanering eller liknande relevant utbildning. Vi tror att du har minst tio års arbetslivserfarenhet varav en väsentlig del av denna i arbetsledande position. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen din ansökan senast den 2021-05-02. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Anna Granö, HR-chef på telefon 076-209 47 32 eller Andreas Sjöberg, VD på telefon 070-654 03 22.



Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 maj . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 1 april

Kategorier : Chef & Ledning Kommunikation Statsvetenskap


Senaste jobben från Fastighetsägarna

Alla jobb hos Fastighetsägarna

Liknande jobb Näringspolitisk chef till Fastighetsägarna MittNord