Fastighetsägarna

Jurist

Fastighetsägarna MittNord

Fastighetsägarna är branschorganisationen för fastighetsföretag. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Vi är ledande inom stadsutveckling och driver på den lokala och nationella opinionen för att skapa bättre förutsättningar för landets fastighetsföretag.

Nu söker vi en Jurist med placering på Fastighetsägarnas kontor i Västerås. Arbetet består av att företräda Fastighetsägarnas medlemmar vid juridiska ärenden, förhandla gentemot externa parter samt ge juridisk rådgivning åt våra medlemmar.

Som Jurist hos oss kommer du att arbeta i en bred roll med juridisk rådgivning till våra befintliga medlemmar men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya medlemmar. Du har ett nära samarbete med våra medlemmar och biträder dem efter behov vid kontakter med hyresgäster, domstolar och andra myndigheter. Det är en roll med både affärs- och utvecklingsfokus, där du har möjlighet att vara med att utveckla och leverera andra tjänster kopplade till vår affärsverksamhet. Du är en aktiv och viktig del av vår medlemsservice.

Den övergripande uppgiften som Jurist innebär bland annat:

  • Att vara rådgivare till våra medlemmar i frågor som rör fastighetsrätt generellt och hyres- och bostadsrättsjuridik specifikt. Även andra rättsområden berörs.
  • På uppdrag av medlemmen företräda denne i tvister i hyresnämnd och domstol.
  • Att i nära samarbete bistå kontorets fastighetskonsult med juridisk kompetens i alla delar av hyresförhandlingsarbetet.
  • Medverka och leda utbildningar för medlemmar och medarbetare.

På kontoret i Västerås arbetar sju personer som delar på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, hjälpsam och ha en god samarbetsförmåga. Arbetet som jurist hos oss är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs i en förhandlingssituation och som både har ett affärsorienterat och samarbetsinriktat arbetssätt. Du bör drivas av att förstå och sätta dig in i medlemmarnas affärsidé och applicera juridiken på ett sätt som ger bästa resultat. Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

Vi söker dig som har en jur kand- eller juristexamen och några års arbetslivserfarenhet samt att du har erfarenhet av att handlägga juridiska ärenden, gärna hyresjuridik. Tingstjänstgöring är meriterande men inget krav. Ett visst intresse för politik och samhällsfrågor är till nytta i tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommels

Löneform

Fast lön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Västerås

Län

Västmanlands län

Land

Sverige

Referensnummer

2018/4

Kontakt

  • Anna Granö, HR-chef, 076-209 47 32
  • Johanna Moberg, Chefsjurist, 026-54 66 31

Facklig företrädare

  • Gun Björk, 016-17 22 56

Publicerat

2018-05-08

Sista ansökningsdag

2018-06-06

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 6 juni . Arbetsort : Västerås

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Fastighetsägarna

Alla jobb hos Fastighetsägarna

Liknande jobb Jurist