Fastighetsägarna

Fastighetsjurist

Nu söker vi en Fastighetsjurist med placering på Fastighetsägarna MittNords kontor i Umeå.

 

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på minst 1 år med tillträde i början av oktober. Arbetet består av att företräda Fastighetsägarnas medlemmar vid juridiska ärenden, förhandla gentemot externa parter samt ge juridisk rådgivning åt våra medlemmar. 

 

 

Fastighetsägarna är branschorganisationen för fastighetsföretag. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Vi är ledande inom stadsutveckling och driver på den lokala och nationella opinionen för att skapa bättre förutsättningar för landets fastighetsföretag.

 

 

Om rollen
Som fastighetsjurist hos oss kommer du att arbeta i en bred roll med juridisk rådgivning till våra befintliga medlemmar men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya medlemmar. Du har ett nära samarbete med medlemmarna och biträder dem efter behov vid kontakter med hyresgäster, domstolar och andra myndigheter.

 

Det är en roll med både affärs- och utvecklingsfokus, där du har möjlighet att vara med att utveckla och leverera andra tjänster kopplade till vår affärsverksamhet. Du är en aktiv och viktig del av vår medlemsservice.

 

 

Den övergripande uppgiften som fastighetsjurist innebär bland annat:

  • Att vara rådgivare till våra medlemmar i frågor som rör hyresrätt, bostadsrätt, fastighetsrätt men även andra rättsområden berörs.
  • På uppdrag av medlemmen företräda denne i tvister i hyresnämnd och domstol.
  • Att i nära samarbete bistå organisationens fastighetskonsulter med juridisk kompetens i alla delar av hyresförhandlingsarbetet.

 

 

På kontoret i Umeå arbetar tre personer som delar på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, lösningsfokuserad och ha en god samarbetsförmåga. Ni tillsammans skapar ett effektivt och utvecklande samarbete.

 

Arbetet som fastighetsjurist hos oss är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Visst resande ingår i tjänsten.   

 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som både har ett affärsorienterat och samarbetsinriktat arbetssätt. Du bör drivas av att förstå och sätta dig in i medlemmarnas affärsidé och applicera juridiken på ett sätt som ger bästa resultat.

 

Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

 

 

Vi söker dig som har en jur kand- eller juristexamen och gärna några års arbetslivserfarenhet. Tingstjänstgöring är meriterande men inget krav. Ett visst intresse för politik och samhällsfrågor är till nytta i tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

 

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12.

 

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Anna Granö, HR-chef på telefon 076-209 47 32 eller Johanna Moberg, Chefsjurist på telefon 070-569 66 26

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 augusti . Arbetsort : Umeå

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Fastighetsägarna

Alla jobb hos Fastighetsägarna

Liknande jobb Fastighetsjurist