Fasticon Kompetens

SKB söker en kvalitetsmedveten byggprojektledare som vill bygga långsiktigt

SKB är en kooperativ hyresrättsförening med drygt 89 000 medlemmar. Med fler än 8 000 lägenheter i huvudstaden och i sex närliggande kommuner är vi den största privata hyresrättsaktören i Stockholm. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter, en unik upplåtelseform som skapar variation på bostadsmarknaden. SKB föddes för över hundra år sedan ur viljan att tillsammans skapa ett bättre boende i ett snabbt växande Stockholm. SKB vill fortsätta skapa rum för fler och samtidigt ta ett långsiktigt ansvar. Det gör vi genom att bygga med hög kvalitet och att aldrig sälja någon av våra fastigheter. Det vi bygger förvaltar vi själva, för evigt. Allt med löftet att skapa rum för gott – och alla. Gå gärna in och läs mer på www.skb.org

SKB söker kvalitetsmedveten byggprojektledare som vill bygga långsiktigt!

Vill du bygga hem med hög kvalitet och för ett evigt ägande? Vill du bidra till en samhällsutveckling som är långsiktig? Vill du utvecklas som byggprojektledare i ett fastighetsbolag där du syns och är viktig? Vill du lägga din energi och engagemang i ett över 100 år anrikt, stabilt och resursstarkt bolag? Vill du vara en del av ett prestigelöst gäng med god kamratanda? Det och mycket mer kan vi erbjuda dig. Tillsammans med drygt 135 kollegor kommer du att få det utvecklande, omväxlande, innehållsrikt och roligt på jobbet.

Tjänsten
Idag har vi en byggtakt på ca 200-300 bostäder per år. För de närmaste fem åren har vi byggrätter för 1 437 bostäder. Dessa ska byggas i Hagastaden, Nockeby, Kista, Gustavsberg, Årsta, Uppsala, Södermalm, Blackeberg och Skärholmen. I rollen som projektledare hos oss kommer du enbart arbeta med bygget och nyproduktionen, d v s mark, detaljplaner, projektering, upphandling och produktion. Andra frågor, såsom förvaltning och uthyrning, arbetar andra i företaget med. Det är i hög grad en genomföranderoll och du kommer spendera tid och vara aktiv ute på bygget ca 1 dag i veckan och finnas som stöd/mentor till entreprenörerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering och genomförande av främst nybyggnadsprojekt
 • Projektstyrning mot fastställda kvalitets-, ekonomi- och tidsramar
 • Upphandling av konsulter och entreprenörer
 • Leda och följa upp konsulter och entreprenörer i samband med projekt
 • Samverka med externa och interna aktörer samt myndigheter
 • Ansvara för entreprenad- och myndighetsbesiktningar i samband med projekt
 • Medverka i avdelningens utveckling, mål och verksamhetsplanering

Utbildning

 • Högskoleingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Kvalifikationer

 • 5 års arbetslivserfarenhet, gärna som projektledare, platschef, arbetsledare, entreprenadingenjör, installationssamordnare eller liknande.
 • Kunskaper i entreprenadjuridiken
 • Kunskaper i PBL
 • Gärna beställarkompetens
 • Erfarenhet av att vara ute på byggen och interagerat med olika yrkesgrupper.
 • Körkort är ett krav. Vi ser gärna att du har tillgång till egen bil.

Personliga egenskaper
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt på personliga egenskaper. För att du ska trivas och lyckas i rollen har du ett genuint intresse och tycker om att bygga och att skapa hem åt andra. Du trivs med samarbete, är trygg i dig själv, har ett gott omdöme samt är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du kan få olika aktörer att arbeta mot samma mål och du är lyhörd, självgående och tar egna initiativ.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Fasticon Kompetens. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev via www.fasticonjobb.se
 så snart som möjligt dock senast den 23 september 2018. Tjänsten kan komma att tillsättas före detta datum.

Kontakt
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jeanette Wretman Theorin på Fasticon Kompetens, tel 0708-98 68 25, eller via mail 
jeanette.wretman@fasticonkompetens.se 

Fackliga kontaktpersoner på SKB är Christer Lindoff (Ledarna), tel 08-704 61 56, och Pia Onevi (Unionen), tel 08-704 61 72.

Varmt välkommen med din ansökan!

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : Om 18 timmar . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb SKB söker en kvalitetsmedveten byggprojektledare som vill bygga långsiktigt