Fasticon Kompetens

Projektchef nyproduktion

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra 27 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare, dvs. lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I 80 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder hyresgästerna och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende varje dag. Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är ca 350 personer. Läs mer påwww.stockholmshem.se  

Nu söker Stockholmshem efter en projektchef som kommer arbeta med deras projekt inom nyproduktion. Du kommer få ta del av en intressant projektportfölj med stor variation och samtidigt få möjlighet att bidra till bostadsutvecklingen i Stockholm. Du rapporterar till chefen för enheten nyproduktion. Rollen innebär inget personalansvar, utan du arbetar i team med projektutvecklare och andra projektchefer, projektledare samt biträdande projektledare. Vidare får du stöttning av interna stödfunktioner som frigör tid till projekten, allt från en stor kommunikationsavdelning till experter inom lantmäteri.

Dina arbetsuppgifter
Som Projektchef ansvarar du för att leda planering, projektering, upphandling och genomförande av projekt inom nyproduktion.

Du kommer till exempel att:

 • Ansvara för ekonomi, tidplaner, kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • Ansvara för kvalitetssäkring enligt PBL och egna kvalitetskrav
 • Avropa/upphandla varor, byggentreprenader och tjänster till kostnader inom godkänd budget
 • Träffa ekonomiska uppgörelser med leverantörer inom projektets ekonomiska ramar
 • Delta i utveckling av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av avdelningens projekt
 • Arbeta med att ta fram, fastställa och följa upp projektekonomin

Tjänsten passar dig som brinner för projektledning och bostadsbyggande samt vill arbeta med kollegor som delar detta intresse. Vidare vill du arbeta med en bredd av projekt, dels avseende geografisk placering (alla inom Stockholms Kommun) och projektvolym. Projekten du kommer få möjlighet att leda varierar mellan 60msek till 1 miljard och du har tre-fyra pågående projekt.

Konkreta exempel på pågående projekt hos Stockholmshem är plusenergihus i Norra Djurgårdsstaden samt initiativet Stockholmshusen. Stockholmshusen är ett samarbete mellan Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholms stad som tillsammans samlar sin bostadsbyggarkraft med mål om 3 500-5 000 byggstartade hyresbostäder fram till 2020.

Kvalifikationer

 • Du som söker har gedigen erfarenhet inom husbyggnadsområdet omfattande:
 • Planarbete, projektering, byggledning, kostnadsstyrning samt entreprenadverksamhet
 • Du har kunskaper i budgetprocess, kalkylering
 • Du har upphandlingsvana
 • Du har mycket goda kunskaper inom PBL och BBR
 • Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik och arbetsmiljöregler, AB samt ABT
 • B-körkort
 • Det är meriterande om du har en civilingenjörsexamen
 • Det är meriterande om du har ledarskapserfarenheter

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, tar ansvar för din uppgift och är självgående i ditt arbete. Du är affärsmässig och drivs av att leverera hög kvalitet. Du är relationsskapande och många kontaktytor och att samarbeta med andra är något du trivs med. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att förväntningar är klara för berörda parter.

Vi erbjuder dig
Hos Stockholmshem får du möjligheten att vara med och bidra till stadens bostadsförsörjning och allmännyttiga utveckling. Du blir en del av en organisation som värnar om sin personal och värderar hållbarhet inom alla delar av bolaget.

Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Övrig information
Start: Så snart som möjligt med hänsyn till uppsägningstid
Placering: Stockholm
Du kommer vara placerad på Stockholmshems kontor beläget på Hornsgatan 128 ett stenkast från Zinkensdamms och Hornstulls tunnelbana. 
Till 2022 sker en omlokalisering till Skärholmen där Stockholmshem byggt ett helt nytt huvudkontor. 
Typ av uppdrag: Rekrytering, heltid, tillsvidare

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Fasticon Kompetens AB och Stockholmshems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Fasticon Kompetens AB.

Ansökan
För att söka tjänsten, registrera din CV på 
www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande.

Har du frågor angående rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linnéa Nilsson, linnea.nilsson@fasticonkompetens.se eller på telefon 073-415 43 21

Facklig representant för Vision är Chantelle Small, tel. 08-508 39 508.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 16 september . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Projektchef nyproduktion