Fasticon Kompetens

Miljöspecialist

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

 

Vi söker nu en miljöspecialist som är i början av sin karriär till vår utvecklingsavdelning, enheten för Teknik- och projektutveckling.

Tjänsten
Utvecklingsavdelningen har ett övergripande ansvar för att utveckla SFV:s fastighetsförvaltningsuppdrag och roll som kompetent byggherre samt att myndigheten bidrar till ett hållbart byggande och en hållbar förvaltning. Avdelningen har ett ansvar för SFV:s övergripande hållbarhets-, teknik- och kulturmiljöarbete.

Utvecklingsavdelningen består idag av ca 90 personer med kompetenser inom projektledning, fastighetsutveckling, fastighetsrätt, upphandling, kommunikation, kulturmiljö (specialistfunktioner) samt teknik och projektstyrning (specialistfunktioner bl.a miljö- och energi). Du kommer att vara placerad i enheten Teknik- och projektutveckling och rapportera till enhetschefen med placering på huvudkontoret i Stockholm.

Som miljöspecialist på Statens fastighetsverk kommer du att vara del i att säkerställa att SFV:s miljömål och relevant miljölagstiftning blir omsatt i praktiken. Det gör du genom att arbeta både som kravställare och rådgivare såväl till den dagliga förvaltningen som till upphandlingen och projektorganisationen i byggprojekten. Du bidrar till systematik, förbättring och uppföljning av SFV:s hållbarhets- och miljöarbete. Du kommer att ha ett nära samarbete med miljö- och energispecialister samt SFV:s hållbarhetschef vid utveckling och uppföljning av SFV:s miljöarbete. 

Arbetsuppgifter

 • Stärka och förbättra miljö- och hållbarhetsarbete bland annat genom att ta fram förslag på för arbetssätt och rutiner som stödjer verksamheten vid efterlevnad av miljölagstiftning och uppfyllelse av SFV:s miljömål.
 • Stödja i att säkerställa ett systematiskt och strukturerat miljöarbetet enligt SFV miljöledningssystem.
 • Stödja i byggprojekt och förvaltning
 • Övergripande administrera och stödja verksamheten i användningen av system och databaser som t.ex. Byggvarubedömningen
 • Utbilda och kommunicera
 • Bidra till att utveckla SFV:s verksamhet i en hållbar riktning
 • Fastigheterna är geografiskt utspridda över hela landet och runt om i världen, vilket kan innebära en del resor

Kvalifikationer

 • Examen vid universitets/högskola/yrkesutbildning inom t ex, samhällsbyggnad, miljökemi, miljöteknik eller bygg- och fastighet
 • Arbetat något år med miljöfrågor inom relevant område
 • Du kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Meriterande är:

 •  Erfarenhet och kunskap om tex. miljöstyrning, miljösamordning i bygg­ och fastighetsbranschen
 • Kunskap om ett systematiskt miljöarbete och miljöledningssystem
 • Kunskap om miljölagstiftning
 • Kunskap om hållbar utveckling
 • Kunskap om klimatområdet tex. klimatberäkningar och/eller klimatanpassning

Tjänsten är säkerhetsklassad därför krävs svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper
Du serviceinriktad, strukturerad och tar initiativ. Vi ser också att du är ansvarsfull, har en god kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta. Du delar värderingarna som är gemensamma inom staten - demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt för allas lika värde samt effektivitet och service.

Välkommen med din ansökan
Statens Fastighetsverk gör denna rekrytering tillsammans med Fasticon Kompetens AB.

Om du tycker att tjänsten som Miljöspecialist passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

För att söka tjänsten, registrera ditt cv och bifoga gärna ett personligt brev. Vi vill ha din ansökan senast den 18 mars 2018 och alla ansökningar behandlas löpande.

SFV tillämpar 6 månaders provanställning.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Kanka epost:  jeanette.kanka@fasticonkompetens.se  eller tel. 0723-89 99 75.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, tel. 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

För ytterligare information om tjänsten kontakta Anna Åström, hållbarhetschef och t.f enhetschef för Teknik och Projektutveckling tel. 010-478 72 82.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 23 timmar . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör Övrigt


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Miljöspecialist