Fasticon Kompetens

Jernhusen söker en Teknisk Förvaltare till Malmö

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 160 fastigheter till ett värde av 16,2 miljarder kronor.

Läs mer på www.jernhusen.se

Att jobba på Jernhusen innebär att aktivt arbeta för att fler väljer hållbara resor och transporter. För resenärerna är stationer en viktig del av resans helhetsupplevelse. De skall vara trevliga och effektiva bytespunkter, där man byter mellan trafikslag.

I rollen som Teknisk förvaltare sköter och ansvarar du för den tekniska förvaltningen inom Malmö C, samt närliggande kontorsfastigheter, t ex Glasvasen. Rollen är varierad och mångfacetterad med många kontaktytor.

Som Teknisk förvaltare har du kostnadsansvar för all teknisk drift och sköter underhållsplanering. Du säkerställer att den tekniska förvaltningen drivs kostnadseffektivt och bidrar med en effektiv och snabb problemlösning med stort kundfokus. En viktig del i rollen är att vara en god beställare, samt leda och stötta driftentreprenören, som är Jernhusens förlängda arm ute i verksamheten.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer vara:

  • Löpande driftsansvar och skötsel för anvisade fastigheter i syfte att säkerställa fastigheternas långsiktiga funktion
  • Löpande styrning och uppföljning av drift- och skötselentreprenader
  • Budget och prognoser för investeringar och kostnader
  • Kostnadsansvar för drift, skötsel och underhåll
  • Ansvar för den löpande underhållsplaneringen
  • Ansvar för energieffektiviserande åtgärder
  • Löpande utveckling av kundkontakter
  • Löpande säkerhetsarbete och uppföljning av säkerhetsrutiner och myndighetskrav

Vidare kommer du även medverka i upphandlingar. Du deltar i projektgrupper vid nyproduktion, hyresgästanpassningar och större projekt. Du hanterar också miljöfrågor i projekten. Uppföljning, samt säkerställande av myndighetskrav för fastighetsägaren, såsom brandskydd och arbetsmiljö, är också en del av tjänsten.

Du arbetar i nära samarbete med ekonomisk förvaltare och förvaltningsassistent. Samarbetet med affärsutvecklare, projektledare och eventansvarig är också mycket viktiga kontaktytor. Tjänsten innebär också en del regionalt resande.

Kvalifikationer
Du är utbildad högskoleingenjör inom fastighetsteknik eller likvärdigt. Du har helst 5 års arbetslivserfarenhet från liknande verksamheter. Du har kunskaper inom energioptimering, samt har erfarenhet av att arbeta med upphandlade driftentreprenörer för fastighetsdriften. Du behärskar investerings- och kostnadsbedömningar.

Vi ser det som meriterande om du också har kunskaper i entreprenadjuridik och om du har arbetat med förvaltning av handelsplatser och offentliga miljöer.

Personliga egenskaper
Du är en positiv person med god social kompetens. Du motiveras och stimuleras av att företräda Jernhusen i dagliga kontakter med kunder och entreprenörer, utveckla de professionella relationerna ytterligare, och ser även vikten av att ständigt bidra till att utveckla arbetsplatsen och teamgemenskapen i positiv riktning. Du är affärsmässig, kvalitetsmedveten och innehar ett utpräglat kundfokus.

Vidare ser vi att du är initiativrik, resultatorienterad och besitter en god förmåga att planera arbetet och göra rätt prioriteringar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Jernhusen med Fasticon Kompetens. Du söker tjänsten på 
www.fasticonjobb.se. Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående. Sista ansökningsdag är 1/7. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att ansvarig rekryterare Peter Karlsson på 0734-076625 eller peter.karlsson@fasticonkompetens.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fasticon Kompetens är ledande konsulter specialiserade på kompetensförsörjning inom fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 juli . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Jernhusen söker en Teknisk Förvaltare till Malmö