Fasticon Kompetens

Fastighetsrättslig Specialist

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter däribland slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.


Statens fastighetsverk söker en fastighetsrättslig specialist med inriktning värdering


Vill du arbeta med fastighetsrättsliga ärenden och fastighetsvärdering samt bidra till att stödja, stärka och utveckla det fastighetsrättsliga området inom Statens fastighetsverk? Då kan Statens fastighetsverk erbjuda dig ett spännande arbete som fastighetsrättslig specialist på enheten Fastighetsrätt.Tjänsten

Enheten för Fastighetsrätt består idag av ca 13 medarbetare med kompetenser inom hyres- och arrenderätt, fastighetstransaktioner, lantmäteri, samhällsplanering och infrastruktur. Enheten har ett övergripande ansvar för att stödja, stärka och utveckla det fastighetsrättsliga området inom SFV.

Vi arbetar med allt ifrån avyttring och förvärv av fastigheter såväl inrikes som utrikes, förvaltar tomträttsupplåtelser samt deltar i samråd och för dialog med kommuner och andra intressenter i samhällsbyggnadsfrågor och infrastrukturprojekt. Vi för SFV:s talan i förrättningar samt inför domstolar och myndigheter. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du kommer att rapportera till enhetschefen.


I din roll som fastighetsrättslig specialist ansvarar du för att handlägga fastighetsrättsliga ärenden samt genomföra köp och försäljning av fastigheter. Du är rådgivare åt förvaltningen i allehanda fastighetsrättsliga frågor, handlägger självständigt ärenden om friköp, markupplåtelser och rättsliga utredningar, företräder SFV i lantmäteriförrättningar, deltar i arbete med detaljplaner och plangenomförande samt utför enklare fastighetsvärderingar.Kvalifikationer

  • Examen från universitetet eller högskola med inriktning fastighetsvärdering, mark- och fastighetsjuridik, fastighetsekonomi eller motsvarande
  • Flerårig erfarenhet av fastighetsrättsligt arbete såsom exploateringsingenjör, lantmätare, fastighetsvärderare eller liknande
  • Meriterande med erfarenhet av fastighetsvärdering samt köp och försäljning av fastigheter inom offentlig förvaltning
  • Kunna uttrycka sig väl på svenska såväl i tal som i skrift samt ha god IT-vanaPersonliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg i en förhandlingssituation och har lätt föra att förmedla kunskap till din omgivning både i tal och i skrift. Du ser samarbete och kommunikation som viktiga framgångsfaktorer. Du förstår de fackmässiga aspekterna inom fastighetsvärdering och fastighetsrätt samt värnar om myndighetens etik och värderingar.

Vidare behöver du vara strukturerad och kvalitetsmedveten. I rollen krävs att du är van att handlägga flera parallella ärenden. Du har hög integritet och förmåga att arbeta självständigt, snabbt, noggrant och att prioritera rätt även under tidspress.Välkommen med din ansökan

Om du tycker att tjänsten som fastighetsrättslig specialist passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du välkommen med din ansökan. Sista ansökningsdag är 2019-05-02.


SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning ska ske före anställning.


Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.


Vi samarbetar i denna rekrytering med Fasticon kompetens AB. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på telefon 0723-899975 eller jeanette.kanka@fasticon.se


Du är också välkommen att kontakta enhetschef Daniel Biazzi på telefon 010-478 70 91 eller daniel.biazzi@sfv.seStatens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning ochvärdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

 

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs mer på 
www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.seBranschkategori

Fastighet

Bransch

Annat

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Statens Fastighetsverk Stockholm

ST Paulsgatan 6

103 16 STOCKHOLM

Tidsfrist

2019-05-02

Arbetsplats

Stockholm

Titel

Fastighetsrättslig Specialist

Sektor

Offentlig

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 april

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Fastighetsrättslig Specialist