Fasticon

Fastighetsförvaltare

Svenska Kyrkan är med sina stift, pastorat och församlingar en stor fastighetsägare, till omkring 20 000 byggnader exklusive mark, varav ca 3400 kyrkobyggnader. Enbart inom Stockholms stift finns över 1000 byggnader som ägs och förvaltas av församlingar och pastorat.


Vill du bidra till att bevara och underhålla ett omistligt kulturarv? Har du erfarenhet av fastighetsförvaltning och vill arbeta i ett varierat fastighetsbestånd? Trivs du dessutom i en rådgivande roll där du får dela med dig av din expertis? Då kanske tjänsten som fastighetsförvaltare på Stockholms stift är något för dig!

 

Som förvaltare kommer du att ingå i stiftskansliet som består av ca 50 medarbetare med placering i trevliga lokaler på Klara södra kyrkogata, mitt i centrala Stockholm. Här kommer du att omges av kollegor inom ett stort spann av kompetenser som alla arbetar för det gemensamma målet att främja de drygt 50 församlingarnas verksamhet på olika sätt. Som anställd inom svenska kyrkan kommer du att verka i en platt organisation där samverkan, kunskapsutbyte och kompetensutveckling genomsyrar verksamheten. Hösten 2022 flyttar verksamheten till nya aktivitetsbaserade arbetsplatser i lokaler vid Sankt Jacobs kyrka i Kungsträdgården.

 

 

Om rollen

Svenska kyrkan är inne i ett spännande och utmanande förändringsarbete för att säkerställa bästa möjliga förvaltning av kyrkobyggnader och övrigt fastighetsbestånd i framtiden. Som en del av detta arbete söker Stockholm stift en förvaltare med pedagogisk ådra. I rollen kommer du att ha ett viktigt uppdrag i att bistå församlingarna med förvaltningskompetens. Du stöttar församlingarna i frågor som rör olika delar av fastighetsförvaltning med stort fokus på ett ekonomiskt och hållbart planerat underhåll.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ge råd och stöd kopplat till planerat underhåll, budgetering, upphandlingar, utredningar och projektering.

• Självständigt ta fram underhållsplaner i de fall församlingarna behöver hjälp med det.

• Stödja församlingar och pastorat vid statusbesiktningar, upprättande av rutiner för drift, skötsel och tekniska installationer

• Ge råd och stöd i säkerställandet av att myndighetskrav, lagar och förordningar uppfylls

• Delta i och vara en rådgivande part i projekt

• Genomföra utbildningar och nätverksträffar för stiftets församlingar och pastorat i de olika delarna inom förvaltning.

• Tillsammans med andra på stiftskansliet anordna kurser och konferenser inom verksamhetsområdet

• Ansvara för vårt underhållssystem DeDU

 

 

Din bakgrund

Vi ser att du har följande bakgrund för att trivas och lyckas i rollen som förvaltare på Stockholms stift.

 

• Utbildning med inriktning förvaltning, byggnadsteknik eller motsvarande förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet

• Flerårig yrkeserfarenhet av fastighetsförvaltning och en gedigen kunskap inom underhållsplanering och budgetplanering.

• Erfarenhet från en konsulterande roll

• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift

• Erfarenhet av lagar, avtal och bestämmelser inom området

• Erfarenhet av fastighetssystem.

 

Har du dessutom erfarenhet av arbete i en förtroendemannastyrd organisation samt kunskaper inom upphandling och entreprenadjuridik är det starkt meriterande.

 

 

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen har du ett stort utvecklingsintresse och mycket god förmåga att ta till dig och förmedla kunskap så väl externt som internt. Du är lyhörd och kan sätta dig in i Svenska Kyrkans verksamheter och organisation och därmed kunna se vilket stöd de olika församlingarna och pastoraten behöver. Det är naturligt för dig att ta initiativ och ansvara för att uthålligt driva dina arbetsuppgifter framåt och i mål. Du gör inte skillnad på människor och trivs med gott samarbete och att vara ett stöd för andra med din specialistkunskap.  Med ditt goda omdöme gör du korrekta avvägningar och prioriteringar.

 

 

Du erbjuds

Att ingå i en organisation med hög ambitions- och kompetensnivå som är stödjande, samordningsinriktad, utvecklingsorienterad och tillgänglig. Tillsammans har du och dina arbetskamrater en gedigen kunskap inom fastighet, kulturarv samt hållbarhet och strategifrågor.

 

Stiftskansliet månar om medarbetarna, har trevligt tillsammans och tillämpar årsarbetstid för att skapa en balans mellan arbete och fritid.

 

 

Ansökan

Om du tycker att tjänsten som förvaltare på Stockholms Stift passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

 

I denna rekrytering samarbetar Stockholms stift med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post.

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Moa Norman på 070-822 14 17 eller moa.norman@fasticon.se

 

 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se.

 

 

Branschkategori

Fastighet

Bransch

Fastighetsförvaltare

Alternativ branschkategori

Fastighet

Alternativ bransch

Rådgivare

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Stockholms Stift

Klara Södra Kyrkogata 1

11152 Stockholm

Hemsida

www.svenskakyrkan.se/stockholmsstift/

Arbetsplats

Stockholm

Titel

Fastighetsförvaltare

Sektor

Organisationer

Tjänst

Heltid

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Fasticon

Alla jobb hos Fasticon

Liknande jobb Fastighetsförvaltare