Fasticon

Exploateringsingenjör

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

 

Stadsledningsförvaltningens uppgift är att biträda kommunstyrelsen med ledning och styrning av övergripande och strategiska frågor. Förvaltningen hanterar bland annat övergripande frågor inom ekonomi, kansli, internservice, kontaktcenter, HR, upphandling, IT, kommunikation, genomförande av allmänna val samt trygghet och säkerhet.

 

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.


 

Solna är en stad i stark tillväxt och för att möta tillväxten planeras och byggs nya bostäder, arbetsplatser, service och en ny tunnelbanelinje till Arenastaden. Nu söker vi dig som vill vara med på vår tillväxtresa och hjälpa oss att möta de nya spännande utmaningar vi står inför inom exploateringsområdet.

 

Exploateringsenheten är en samarbetsorienterad och prestigelös grupp som har en central och viktig roll i byggandet av det nya Solna. Vi ansvarar för utveckling och förvaltning av stadens mark och hanterar inom ramen för detta marköverlåtelser, tomträttsupplåtelser och arrenden.  Vi bevakar också att stadens intressen tas till vara vid exploatering av privatägd mark och att ekonomiska förutsättningar skapas för utbyggnad av allmän plats och infrastruktur.

 

 

Om tjänsten

Som exploateringsingenjör arbetar du med exploateringsprojekt från första idé fram till genomförandefas. Fokus ligger på förhandlingar och upprättande av avtalsförslag i samband med köp och försäljning av fastigheter, tomträttsupplåtelser och arrendeupplåtelser.  Arbetet bedrivs tillsammans i uppdragsform med representanter från andra förvaltningar, myndigheter, exploatörer, entreprenörer och, konsulter där du är specialist och ett bollplank inom ditt område.  Du upprättar underlag för politiska beslut och medverkar i framtagandet av utredningar, ekonomiska analyser och genomförandeplanering. Då vi anser att det är viktigt att få med fastighets- och genomförandefrågor i detaljplaneprocessen, kommer du även delta i den.

 

 

Vem är du

Du har naturligtvis ett stort intresse för stadsutvecklingsfrågor samt en akademisk examen t ex civilingenjörsexamen från lantmäteri, samhällsbyggnad alt. fastighetsrätt eller motsvarande. Vi önskar att du har erfarenhet av rollen som exploateringsingenjör och erfarenhet av att tillämpa fastighetsjuridik och arbeta med genomförandefrågor i den fysiska planeringen samt är trygg i förhandlingssituationen.

 

Du trivs i en samarbetsorienterad organisation. Då du i rollen kommer att ha ett stort kontaktnät, internt som externt, och hantera diverse avtalsfrågor är det viktigt att du är trygg, stabil och har en god förmåga att bygga relationer. Rollen ställer också krav på att du kan göra prioriteringar och anpassa dig till ändrade situationer i ditt dagliga arbete. Du trivs med ett tydligt ansvar och är självgående i ditt arbete. Du har god svenska i tal och skrift och en god analytisk förmåga. Har du också erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation och arbete med komplexa exploateringsfrågor i en storstadsregion är detta meriterande.

 

 

Om oss och vårt erbjudande

Hos oss får du arbeta med Sveriges mest spännande utvecklingsprojekt! Vi har flera spännande och omfattande projekt i staden, däribland Solna station, Solna business Park och utveckling kring Mälarbanan.  Du erbjuds en roll där du samverkar med flera professioner i staden och får på så sätt en god inblick kring det mesta som är på gång i Solna stad. Vi har ett högt exploateringstryck vilket medför att vi kan ställa höga krav på de exploatörer vi samarbetar med. I staden har vi korta och snabba beslutsvägar vilket innebär att de uppdrag du arbetar med som regel genomförs i närtid. Utöver detta har vi semesterväxling och arbetar för en god balans mellan arbete och fritid.

 

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Solna Stad med Fasticon Kompetens AB. För att söka tjänsten, registrera ditt cv på  www.fasticonjobb.se . Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail.  Sista ansökningsdatum är 20 oktober 2021.

 

Har du frågor angående tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mia Olsson 073-415 43 13 eller mia.olsson@fasticon.se.

 

 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se.

 

 

Branschkategori

Fastighet

Bransch

Utvecklare

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Solna Stad

Stadshusgången 2

SOLNA

Hemsida

www.solna.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Titel

Exploateringsingenjör

Sektor

Offentlig

Tjänst

Heltid

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 20 oktober . Arbetsort : Solna . Publicerat : 21 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Fasticon

Alla jobb hos Fasticon

Liknande jobb Exploateringsingenjör