Fasticon Kompetens

Ekonomisk förvaltare

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 160 fastigheter till ett värde av 16,2 miljarder kronor. 

Läs mer på
www.jernhusen.se


Vill du arbeta med en annorlunda typ av fastigheter och göra skillnad för människor och miljö? Nu söker vi en Ekonomisk Förvaltare till vårt affärsområde ”Depå- och Kombiterminaler”, med fokus på vår Depåverksamhet.


I vår verksamhet är våra Depå och Kombiterminaler en viktig del, där vi har till uppgift är att förvalta dessa så att infrastrukturen i Sverige kan fungera på ett optimalt sätt. Då kan våra kunder lyckas med sin affär, och fler kan resa kollektivt och mer gods färdas på järnväg. Tillsammans bidrar vi då till mer hållbara transporter.Tjänsten:

I tjänsten som ekonomisk förvaltare jobbar du tillsammans med tekniska förvaltare, och infrastrukturförvaltare, för att säkra affär och leverans till våra kunder i ett antal av regionens depåfastigheter. Du ser möjligheter i våra uthyrningar och jobbar för att fastigheternas intäkter kan öka genom uthyrning till nya kunder samt genom merförsäljning till befintliga. I rollen som ekonomisk förvaltare arbetar du både med dagens affärer samt framtida affärsmöjligheter. Arbetet innebär intäktsansvar, vilket också innefattar att initiera och driva frågor för hyresgästanpassningar och uthyrningsarbete. 


Tjänsten innebär mycket både interna och externa kontakter vilket betyder en hel del arbete med kommunikation och service. För att lyckas i rollen:

 • Gillar du att ansvara för ekonomisk förvaltning, dvs. våra fastigheters intäkter
 • Genomför du hyresgästmöten och har löpande kontakt med hyresgäster och potentiella kunder
 • Skriver och utvecklar du hyresavtal och s.k. TRAV-avtal
 • Tycker du om att göra fastighetsekonomiska kalkyler
 • Tar du fram underlag till budget och prognoser avseende fastigheternas intäkter
 • Jobbar du både självständigt och tillsammans med teamet för ökad kundnöjdhet
 • Tar du en aktiv del i utvecklingen av Jernhusen som organisation

Tjänsten är placerad i Stockholm och kommer innebära en del resor. Du rapporterar till chef ”Region Riks”.Vem är du?

Som person är du initiativrik, resultatorienterad och tycker om att ha många olika kontaktytor i din vardag. Du trivs med en omväxlande roll på en arbetsplats och klarar mycket med ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en lagspelare och en relationsbyggare, och ser samverkan och samarbete som nycklar i ditt arbete med hyresgäster, kunder och kollegor. Du är kundorienterad och får energi av att göra kunden nöjd.


Du har också:

 • utbildning inom ekonomisk fastighetsförvaltning, eller flerårig erfarenhet inom området, samt goda kunskaper i fastighets-/hyresrätt
 • kunskaper inom energioptimering och fastighetsteknik
 • erfarenhet av att arbeta med upphandlade driftentreprenörer för fastighetsdrift 
 • god kunskap i Excel
 • erfarenhet av att utveckla och arbeta med långsiktiga kundrelationer
 • vana av att bedöma fastighetsinvesteringar
 • flerårig erfarenhet av uthyrningsarbete
 • erfarenhet av förhandling

Jernhusen är ett långsiktigt företag med hjärta och hjärna där vi skapar värden för samhället vi verkar i. Vill du vara med på vår resa? Välkommen in med din ansökan!


I denna rekrytering samarbetar Jernhusen med Fasticon Kompetens AB. Du söker jobbet på www.fasticonjobb.se. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Camilla Engström på telefonnummer: 072- 389 99 71 eller via camilla.engstrom@fasticon.se


Alla ansökningar behandlas löpande, så vi ser gärna din ansökan omgående. Sista ansökningsdag är 2019-06-23.
 


Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs mer på 
www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.seBranschkategori

Fastighet

Bransch

Annat

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Jernhusen AB

Västra järnvägsgatan 23

Stockholm

Hemsida

www.jernhusen.se

Tidsfrist

2019-06-23

Titel

Ekonomisk förvaltare

Sektor

Offentlig

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 23 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Ekonomisk förvaltare