Fasticon Kompetens

Chef programutveckling till SOS Barnbyar

Världen står inför stora utmaningar och konsekvenserna är många. De som drabbas hårdast är de barn som redan är mest utsatta. Det är de barnen SOS Barnbyar arbetar med – och för. Genom att ständigt söka nya och innovativa lösningar säkrar de framtiden för fler barn. SOS Barnbyar är en ideell förening och har idag 55 anställda. Läs mer på www.sos-barnbyar.se.Chef programutveckling till SOS Barnbyar
SOS Barnbyar är en av världens största barnrättsorganisationer och finns i 135 länder världen över. Vi samarbetar med lokala aktörer för att långsiktigt stödja och stärka utsatta barn och familjer samt påverkar beslutsfattare att sätta barnets bästa i fokus. Genom våra familjestärkande insatser, barnbyar, utbildnings- och hälsoinsatser ger vi barn kärlek, omsorg och förutsättningar att forma sitt liv och bidra till en hållbar framtid. Till vårt kontor i Stockholm söker vi nu en chef programutveckling som vill vara med på resan mot en bättre framtid.


Tjänsten

Som chef programutveckling ansvarar du för att strategiskt hålla ihop affärsenhetens två områden: Internationell och Nationell programutveckling. I rollen ingår att utveckla samarbeten och partnerskap med institutionella givare för nationell och internationell verksamhet. Du drivs av att konstant söka vägar för relevant, hållbar och innovativ programutveckling samt programfinansiering. Vidare säkerställer du att organisationen har god kunskap och insikt i programverksamheten och målgruppens behov.

Till din hjälp har du ditt team som idag består av 12 medarbetare. Du samarbetar tätt med marknad- och kommunikationsenheten och bidrar till organisationens påverkans- och opinionsarbete. Du rapporterar till generalsekreterare samt ingår i SOS Barnbyars ledningsgrupp.


Ansvarsområden

• Att leda organisationens nationella och internationella programutveckling och expansion i enlighet med SOS Barnbyars internationella strategier och den svenska organisationens strategiska mål.
• Att säkerställa affärsenhetens måluppfyllelse och inneha intäktsansvar för institutionella medel och kostnadsstyrning av affärsområdet i enlighet med SOS Barnbyars strategiska mål, samt säkerställa hög kvalitet på ansökningar och rapportering.
• Att i samarbete med den internationella organisationen leda utvecklingen av innovativa internationella program samt följa upp och vidareutveckla nationell programverksamhet.
• Att delta i och bidra till relevanta nätverk och processer inom federationen.
• Att verka för att programmen är säkra ur ett barnrättsperspektiv och att bidra tillsammans med Marknad och kommunikation för att påverka och skapa opinion i dessa frågor.
• Att leda och utveckla nationella offentliga programsamarbeten och upphandlingar (IOP).
• Budget- och personalansvar


Vi söker denna kompetens

Till rollen som chef programutveckling söker vi dig med flera års erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete, gärna med erfarenhet av arbete i fält. Du har ett brett nätverk inom utvecklingsfrågor och/eller barnrättsfrågor, samt god kännedom om FN:s hållbarhetsagenda ”Agenda 2030”. Vidare har du en god förmåga att strategiskt leda projekt och programutveckling samt goda kunskaper om barns situation i Sverige med fokus på barn i samhällsvård eller barn som riskerar att bli omhändertagna. 

Du har flera års chefserfarenhet och en dokumenterat god ledarskapsförmåga samt erfarenhet av att ha byggt effektiva och framgångsrika team. Vi ser också att du har en akademisk examen inom ett för verksamheten relevant område.

Ett krav är att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska (övriga språk som exempelvis franska och spanska är meriterande).

Meriterande är erfarenhet av opinions- och påverkansarbete för barn och unga i utsatthet samt arbete med barns rättigheter internationellt och inom Sverige, gärna inom området samhällsplacerade barn.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och mycket kommunikativ. Vidare är du kreativ och lösningsorienterad. Vi ser det som en självklarhet att du också har ett stort intresse för omvärlden. Genom ditt inre driv och ansvarstagande för uppgiften löper dina processer på ett organiserat, planerat och strukturerat sätt. Du har ett stort intresse av såväl att leda medarbetare som för deras personliga utveckling i enhetens arbetsområde. Vi ser också att du är en lagspelare med mycket god förmåga att ta egna initiativ. 


Blir du nyfiken att söka?

Om du tycker att tjänsten som chef för programutveckling på SOS Barnbyar passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar SOS Barnbyar med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se . Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Sista ansökningsdatum är fredag 29/5. Vi ser fram emot att läsa din ansökan! Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn, susanne.bryhn@fasticon.se eller 070-531 34 25

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!


Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se


Branschkategori

Annat

Bransch

Annat


    
Om denna position

Arbetsgivare

SOS Barnbyar

10462 Stockholm

Tidsfrist

2020-05-29

Titel

Chef programutveckling

Sektor

Organisationer

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1Ansök nu


 

 

Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Chef programutveckling till SOS Barnbyar