Fasticon

Chef drift och energi

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala med det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla våra hyresgästers hem vilket ställer höga krav på oss och våra samarbetspartners. Vi ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer. Vi är idag 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper på Platen.


Bostadsstiftelsen Platen söker en chef till drift och energi med intresse för människor och utveckling

 

Är du en affärsdriven chef som gillar fastighetstekniska frågor? Vill du vara med och fortsätta utveckla en redan sammansvetsad grupp och skapa en härlig teamkänsla? Då kommer du trivas i den här tjänsten!

 

 

Om Platen

Bostadsstiftelsen Platen är det allmännyttiga bostadsbolaget i Motala och förvaltar en yta om 429 770 kvm. Platen har 5 732 lägenheter och 176 kommersiella lokaler i portföljen samt en omsättning på drygt 399 Mkr.

 

Med en vision om att vara ett samhälle för generationer ska engagemanget ligga bortom bostad och hus nu och i framtiden med ett starkt hållbarhetstänk över tid. 

 

Platen har det förtroendefulla uppdraget att sköta, vårda och utveckla hyresgästernas hem, vilket ställer höga krav på både Platen och deras samarbetspartners. Bostadsstiftelsen ska erbjuda väl underhållna och framtidsinriktade fastigheter, bostäder och boendemiljöer. Idag är det 80 medarbetare inom olika yrkesgrupper inom organisationen.

 

 

Om tjänsten

Som chef för drift och energi blir du en del av Platens fastighetsavdelning där du rapporterar direkt till fastighetschefen. Du kommer ha en central roll i en kundorienterad organisation med huvudansvar för frågor kring drift och energi. Tjänsten innebär att du har personal- och resultatansvar för en verksamhet med åtta yrkesutbildade medarbetare som har en stor bredd av fastighetstekniska kompetenser. Samtliga fastigheter är i hög grad uppkopplade via Webport.

 

Ditt främsta uppdrag blir att leda drift- och energigruppen och forma ett arbetsklimat som skapar engagemang och motivation, liksom förutsättningar, för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Leda och driva gruppens utveckling.

• Kontinuerlig bevakning av utvecklingen på marknaden. Hög förändringstakt innebär proaktivt arbete.

• Säkerställa krav på driftsekonomi, energiprestanda och energieffektivisering i olika fastigheter.

• Arbetat med drift och energi-optimering av fastigheter.

• Kompetenssäkra verksamheten för framtiden.

• Säkerställa att hyresgästernas önskemål om optimalt inneklimat och stabil drift efterlevs.

• Utveckla arbetet med digital styrning av fastigheter.   

• Budget- och prognosarbete.

• Verka för Platens strategiska plan, mål och visioner.

 

Kvalifikationer

• Högskole- YH- eller gymnasieingenjörsutbildning inom område vi bedömer relevant för tjänsten, alternativt annan utbildning vi bedömer likvärdig.

• Fördjupade och breda kunskaper inom fastighetsteknik.

• Erfarenhet från arbete som driftansvarig eller motsvarande inom likartade arbetsuppgifter.

• Erfarenhet av förvaltning och/eller driftverksamhet.

• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

• Goda kunskaper i administrativa IT-stödsystem.

• Hög administrativ förmåga är en förutsättning för att trivas i rollen.

• Körkort klass B är ett krav då resor mellan de olika fastigheterna förekommer.

 

Meriterande kvalifikationer

• Erfarenhet av budget- och prognosarbete.

• Miljökunskaper (innemiljö, material).

• Brandkunskaper kopplat till byggnad och förvaltning.

• Kunskap inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA).

 

 

Vem är du?

Du är den goda ledaren som för dina medarbetare mot uppsatta mål och visioner. Det innefattar även att du är strategisk, nytänkande och ser värdet av det digitala. Du är också ordningsam och har en god struktur på arbetet.

 

Att samarbeta med andra internt såväl som externt ser du som en självklarhet. Detta inkluderar att du ser värdet av att ha en väl fungerande enhet med kompetenta och engagerade medarbetare.  

 

Du är självgående och har en god erfarenhet inom drift och energi, men lyssnar även till dina medarbetare och ger dem tillit. Som ledare brinner du för att göra skillnad tillsammans med din enhet och bidra till ett tryggt och fungerande boende för Bostadsstiftelsen Platens hyresgäster.

 

 

Vad Platen erbjuder dig

Här blir du en del av en bostadsstiftelse som lutar sig på värdeorden respekt, engagemang, delaktighet och ansvar. Förutom ett spännande och utvecklande arbete får du även möjligheten att arbeta på ett lagom stort fastighetsbolag där du räknas och gör skillnad - varje dag! Du blir också erbjuden ett ansvarsfullt och självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter samt trevliga och kompetenta kollegor.

 

Platen är arbetsgivaren med en modern syn på medarbetarna. Det innebär att du får ett stort eget ansvar för hur du lägger upp ditt arbete och din arbetstid.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som chef för drift och energi passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

 

I denna rekrytering samarbetar Bostadsstiftelsen Platen med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Richard Svarre på richard.svarre@fasticon.se eller 073-937 41 50.

 

Urvalsarbetet sker löpande och sista ansökningsdag är den 26:e juni.

 

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning. 

 

 

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.

 

 

Branschkategori

Fastighet

Bransch

Drift

Alternativ branschkategori

Offentlig förvaltning

Alternativ bransch

Offentliga ledarställningar

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Bostadsstiftelsen Platen

Platensgatan 1

591 21 Motala

Hemsida

www.platen.se

 Facebook

Arbetsplats

Motala

Titel

Chef drift och energi

Sektor

Privat

Tjänst

Heltid

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 7 timmar sedan . Arbetsort : Motala . Publicerat : 25 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Fasticon

Alla jobb hos Fasticon

Liknande jobb Chef drift och energi