Fasticon Kompetens

Avtalsansvarig

ICA Fastigheter är ett bolag inom ICA Gruppen och ett av Sveriges största fastighetsbolag inom detaljhandel med ett fastighetsinnehav med värde om ca 20mdr kr i hel- och delägda bolag, 630 inhyrda ICA butiker samt över 110 medarbetare. Den övergripande uppgiften är att säkra ICAs långsiktiga behov av rätt lokaler på rätt platser. För oss är fastigheter i sig inte det viktigaste, utan det är livet i och omkring dem. Däremot är fastigheter vår utgångspunkt när vi skapar nya och bättre förutsättningar för det goda livet. Med det synsättet, kan vi göra skillnad för våra kunder. Med mat och måltider som en given utgångspunkt.

Med vårt starka varumärke som grund, har vi på ICA en unik möjlighet att skapa attraktiva hållbara platser och destinationer där människor trivs, handlar, lever, bor och verkar. Tillsammans med kommuner och rätt partners kan vi på ICA Fastigheter skapa långsiktiga, hållbara platser med liv och rörelse.

Vår affärsidé går ut på att förvärva, utveckla, förvalta och i vissa fall sälja fastigheter i anslutning till befintliga eller framtida ICA-butiker eller andra lokaler för ICAs verksamhet. Till ICA Fastigheters uppgifter hör också att ansvara för koncernens hyresavtal med externa fastighetsägare.

ICA Gruppen är en av Nordens största aktörer inom dagligvaruhandel. I slutet av 2018 uppgick antalet hel- eller handlarägda butiker och apotek till 2 079. År 2018 omsatte ICA Gruppen cirka 115 miljarder kronor och hade cirka 22 000 anställda i framför allt Sverige och Baltikum. ICA Gruppen utsågs i november 2017 till det mest jämställda detaljhandelsföretaget i Europa enligt LEAD Gender Diversity Scorecard.ICA Fastigheter söker dig med erfarenhet av hyresförhandling och som trivs i nära kundrelationer. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med kommersiella hyresavtal, gillar att förhandla och tycker om varierande arbetsuppgifter där ingen dag är den andra lik, då vill vi gärna få in din ansökan!

ICA Fastigheter erbjuder dig en affärsnära och central roll där du ansvarar för kommersiella hyresavtal, relationen med ICAs hyresvärdar samt säkerställer att hyresavtalen är utformade på ett korrekt sätt. Du utgår från ICA Fastigheters aktivitetsbaserade huvudkontor i Solna. Tillsammans med övriga trevliga kollegor tillhör du avdelningen Inhyrda butikslokaler som kännetecknas av hög servicenivå och kvalitet.


Tjänsten

Som avtalsansvarig är du ansvarig för hyresavtalen och hyresförhållandena avseende ICAs alla inhyrda butiker inom ditt geografiska område. Du kommer få många kontaktytor, både inom koncernen och utanför. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

I huvudsak kommer du arbeta med
• Självständigt och i samarbete med ICA-handlaren driva hyresförhandlingar för ICA.
• Som avtalsansvarig är du ICA:s representant i dialog med fastighetsägaren. Du kommer att ha en god kontakt med ICA-handlaren som hyr lokalen i andra hand.
• Ansvara för uppsägningsförfarandet och omförhandling av befintliga hyresavtal, inklusive företräda ICA i hyresnämnden.
• Besvara frågor från organisationen avseende tolkning av hyresavtalet.
• Driva tvistefrågor där du ska komma fram till en bra lösning både för ICA koncernen och för handlaren.


Vem är du

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning och minst 3 års erfarenhet av hyresförhandling. Från att upprätta ett avtal till att förhandla och slutföra kontraktet. Du har mycket goda kunskaper inom hyreslagstiftning för kommersiella lokaler. Har du erfarenhet från retail och eller fastighetsbranschen är det meriterande.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med både fastighetsägare, andra kollegor inom ICA samt ICA-handlare. Det är därför av stor vikt att du har en mycket god samarbetsförmåga och värdesätter goda relationer. Du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och målinriktat vis. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du är affärsmässig i dina förhandlingar.


Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?
Tror du att fastigheter kan göra skillnad på riktigt? Vi vet. För när vi på ICA Fastigheter bygger butiker förändras platsen runt omkring dem. Kanske inte på en gång, men över tid. Det är egentligen livet i och runt butiken som är det viktiga, inte fastigheten i sig. Och vi är otroligt stolta över att ha fastigheten som nav när vi bidrar till att skapa bättre förutsättningar för det goda livet och livfulla platser. Och gör vardagen lite enklare för många människor.


Ansökan

Om du tycker att tjänsten som Avtalsansvarig passar in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar ICA Fastigheter med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera ditt cv på 
www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Mia Olsson på mia.olsson@fasticon.se, 073-415 43 13 eller kandidatansvarig Jeanette Kanka, jeanette.kanka@fasticon.se072-389 99 75.

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticonjobb.se
 


Branschkategori

Fastighet

Bransch

Annat


    
Om denna position

Arbetsgivare

ICA Fastigheter AB

Kolonnvägen 20 Solna

16971 SOLNA

Hemsida

www.icafastigheter.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Titel

Avtalsansvarig

Sektor

Privat

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

2Ansök nu

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 27 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Juridik


Senaste jobben från Fasticon Kompetens

Alla jobb hos Fasticon Kompetens

Liknande jobb Avtalsansvarig