FAR

Jurist till FAR

FAR är en branschorganisation inom redovisning, revision och rådgivning, och är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag inom ekonomiområdet med cirka 300 årliga utbildningstillfällen.

 

Organisationen har drygt 5 000 medlemmar som består av auktoriserade och godkända revisorer, redovisningskonsulter, skatterådgivare, lönekonsulter och specialister. FAR har strax under 1 000 anslutna medlemsföretag – små och stora företag inom redovisning, revision och rådgivning - som sysselsätter runt 16 000 personer.

 

FAR:s uppdrag från medlemmarna är att klargöra god yrkessed, paketera och förmedla kunskap samt att driva opinionsbildning. Verksamheten består idag av 50 medarbetare som arbetar i moderna lokaler centralt i Stockholm.

 

Just nu söker vi en jurist till vår rådgivning.

 

Om rollen

 

Vårt uppdrag är att:

• Klargöra god yrkessed 

• Paketera och förmedla kunskap 

• Driva opinionsbildning 

 

Som jurist hos oss kommer du hjälpa våra medlemmar att tolka, förklara samt ge stöd och råd utifrån gällande lagstiftning och etiska regler. Vidare kommer du att göra utredningar och analysera effekten av nya lagar och regler för FAR:s medlemmar.

 

Du kommer även att bevaka och kommentera juridiska frågor och lagstiftningsärenden som berör revisionsbranschen genom att delta i olika utredningar, svarar på remisser och kommunicera med olika externa organisationer och myndigheter.

 

Då vi genomför över 300 utbildningstillfällen per år är det bra om du har ett intresse av att utbilda och föreläsa för våra medlemmar. Det är ett oerhört varierande arbete och du får snabbt stort eget ansvar.

 

Vad kan vi erbjuda

 

FAR:s långsiktiga målbild är att verka för förtroende, framtid och samhällsnytta. Vi vill skapa förtroende både i näringslivet, samhället och hos våra medarbetare. Vi vill skapa värde för våra medlemmar bland annat genom vår expertis och rådgivning. Det är därför viktigt för oss att våra medarbetare fortsätter utvecklas genom att ständigt utmanas. Självständigt arbete är en självklarhet, liksom frihet under ansvar och tryggt stöd när det behövs.

 

För oss är mångfald viktigt eftersom det är våra unika egenskaper som gör människor unika oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, social tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och familjeförhållanden.

 

Vem söker vi

 

Vi söker dig som har en juristexamen med minst 5 års arbetslivserfarenhet från rådgivande juridik inom associationsrätt och penningtvätt. Har du dessutom erfarenhet av revisionsrelaterad juridik och etikfrågor är det meriterande, liksom kunskaper i avtalsrätt samt grundläggande ekonomi och redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara seminarieledare och/eller lärare samt att du har fullgjort notarietjänstgöring.

 

För att passa in hos oss bör du ha ett stort intresse för näringslivsfrågor och samhällsutveckling. Du ska vara analytisk och noggrann, lyhörd och ha förmågan att snabbt ta till dig ny information. Vidare är det viktigt att du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ, har en utpräglad servicekänsla liksom förmåga att knyta nya kontakter och bygga nätverk. Du måste även kunna uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt både på svenska och engelska.

 

Ansökan och frågor

 

I denna rekryteringsprocess har vi valt att samarbeta med Sharp Recruitment & Consultants. För mer information om tjänsten och byrån är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zarina Virsholm på telefonnummer 0733 99 07 27 eller på zarina.virsholm@sharprecruitment.se

 

Urval kommer att ske löpande. Du kan ansöka redan idag.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från FAR

Alla jobb hos FAR

Liknande jobb Jurist till FAR