Familjens jurist

Familjens Jurist söker processjurist till Stockholm

Familjens Jurist är Sveriges största juristbyrå inriktad på juridisk rådgivning till privatpersoner. Verksamheten omfattar alla delar av familjerätten, men även områden som migrationsrätt, mål om tvångsvård och målsägandebiträdesuppdrag. Familjens Jurist är ett helägt och fristående dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.

 

Familjens jurist växer snabbt i Stockholm. Vi har en spännande tid framför oss med en stor efterfrågan från både privatpersoner, företag och organisationer på vår kompetens och våra tjänster, som utvecklas mot flera nya rättsområden. Hos oss kan du se fram emot ett omväxlande arbete där du får stora möjligheter att utvecklas, bidra och uppleva att du gör skillnad.

 

Nu söker vi en jurist med processvana till Processenheten vid vårt Utvecklingskontor i Stockholm. Tjänsten är tillsvidare på heltid. Familjens jurist tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

 

Vad önskar vi av dig? 
Vi söker dig som är jur. kand. eller har fullgjord juristexamen.

 

Notarietjänstgöring från tingsrätt eller förvaltningsrätt är meriterande. Du är en van processförare med erfarenhet inom familjerätt, konsumenträtt, förvaltningsrätt, migrationsrätt, fordringsrätt och/eller fastighetsrätt. I tjänsten ingår resor och processföring i både allmän domstol och förvaltningsdomstol.

 

Du uttrycker dig tydligt och lättbegripligt såväl i tal som skrift och har förmågan att kunna förklara komplicerade juridiska resonemang på ett enkelt sätt. Du trivs med att arbeta självständigt och att driva dina egna ärenden samtidigt som du är en del av ett team med stor vi-känsla och låga trösklar till att bolla juridiska frågor. Du har hög ansvarskänsla och motiveras av att på bästa sätt hjälpa dina klienter.

 

Vi ställer höga krav på din servicekänsla och professionalism gentemot klienter och som person är du noggrann, orädd och affärsorienterad. Du har en hög social kompetens och har lätt för att umgås och samarbeta med andra människor. Du kan både lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt.

 

 

Vad erbjuder vi dig? 
Som jurist hos oss kan du förvänta dig ett omväxlande arbete där du ständigt får möta nya typer av uppdrag. Vi erbjuder ett stort eget ansvar och direktkontakt med klienter från start. Du blir en del av landets största aktör inom familjejuridik och får arbeta i en spännande miljö med engagerade, professionella och prestigelösa kollegor.

 

För att kunna utvecklas i din yrkesroll erbjuder vi ett gediget kompetensprogram med tydliga karriärvägar framåt. Vi är en värderingsstyrd verksamhet som erbjuder inflytande och möjlighet att påverka genom delaktighet i koncernens affärsplan. Vi erbjuder våra medarbetare goda förmåner samt kollektivavtal, vilket vi i princip är ensamma om i branschen.

 

 

Är du intresserad?
Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 mars.

 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Jenny Engvall, Processchef, tfn: 08-709 83 23, email: 
jenny.engvall@familjensjurist.se

  

Siska Persson, Facklig företrädare Jusek, tfn: 040-17 40 71

 

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Familjens jurist

Alla jobb hos Familjens jurist

Liknande jobb Familjens Jurist söker processjurist till Stockholm