Domstolsverket

Erfaren utvecklingschef med blick för helheten

Arbetsuppgifter

Avdelningen för domstolsutveckling ansvarar för att driva på och stödja domstolarnas arbete med att utveckla kärnverksamheten dvs att döma i mål och ärenden. Viktiga uppdrag är att utveckla möjligheter för en digitaliserad mål- och ärendehantering, bevarande av digitala handlingar och nå ett digitalt utbyte med andra myndigheter inom rättsväsendet. Verksamheten präglas av flera större utvecklingsprojekt som förutsätter nära samverkan med domstolarna och ett gemensamt förändringsarbete. I arbetet ingår också angelägna kontakter med departement och andra myndighetsföreträdare.

Domstolsverket som helhet har sju avdelningar med olika verksamhetsområden och vi inför ett processorienterat arbetssätt som ska öka myndighetens kvalitet och effektivitet. Verksamheten kräver att samverkan och planering sker mellan såväl avdelningar som processer.

I din roll som avdelningschef leder du och ansvarar för avdelningens hela verksamhet, budget och personal. Du leder avdelningen via enhetscheferna och du deltar aktivt i Domstolsverkets ledningsgrupp.Kvalifikationer

Vi söker dig som vill leda ett viktigt utvecklingsarbete inom Sveriges domstolar.

Du är en erkänt skicklig chef och har erfarenhet av att leda förändringsarbete på strategisk nivå gärna i ett par större och komplexa organisationer.

Du skapar engagemang genom att förmedla mål och visioner, du har god kommunikativ förmåga och är lyhörd. Genom din person skapar du gott samarbete och förtroende för ditt uppdrag och ditt sätt att leda.

Du är handlingskraftig och driver verksamheten mot målen, tar beslut och arbetar strukturerat.

Du har i grunden en akademisk utbildning, lämpliga områden kan vara juridik, samhällsvetenskap eller systemvetenskap. Det är ett krav att du har gedigen erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet av arbete inom Sveriges Domstolar eller rättsväsendet i övrigt är meriterande.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning 
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1 Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-14
Arbetsgivarens referensnummer: 577-2018Kontakt

Martin Holmgren
Generaldirektör
070-657 16 00

Peter Yngve
Planerings- och ekonomidirektör
036-155430

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63Övrigt

Placering på vårt kontor i Jönköping eller Stockholm.

Resor ingår i anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 maj . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Domstolsverket

Alla jobb hos Domstolsverket

Liknande jobb Erfaren utvecklingschef med blick för helheten