Domarnämnden

Värmlands tingsrätt söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter
Värmlands tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål och ärenden.

Vi söker nu en eller flera rådmän. Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med goda möjligheter till personlig utveckling.

Vårt arbetssätt med eget ansvar för tvistemål och ärenden skapar frihet och flexibilitet. I brottmålen har vi ett tydligt lagarbete. Målen ska i största möjliga utsträckning beredas av andra personalkategorier än domare.

Värmlands tingsrätt prioriterar ett fortlöpande utvecklingsarbete och verkar för ett modernt och öppet arbetsklimat med engagerade och delaktiga medarbetare.      


Kvalifikationer m.m.
Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du som söker ska ha vilja och förmåga att bidra till att tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna medverka till trivseln på arbetsplatsen.    

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Tingsrätten vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och eftersträvar en jämn köns- och åldersfördelning.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.


Om Värmlands tingsrätt
Värmlands tingsrätt är en medelstor allmän domstol, vars främsta uppgift är att handlägga brottmål och tvistemål. Tingsrätten beslutar även i olika typer av ärenden, t.ex. adoption, besöksförbud, god man och konkurser. Under 2019 avgjorde tingsrätten drygt 5 000 mål och ärenden.

Verksamheten har ca 55 anställda, varav 12 är ordinarie domare. Domsagan omfattar samtliga 16 kommuner i Värmlands län som har omkring 280 000 invånare. Tingsrätten har sina lokaler i Rådhuset i centrala Karlstad.  


Övriga upplysningar
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via e-post till:
domarnamnden@dom.se
Ansökningsblankett, kravprofil m.m.


Kontakt
För frågor om anställningen, vänd dig till:
Lars Holmgård, lagman,
054-14 84 40, 070-191 66 60

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.

Referensnummer
59-2020


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 9 augusti . Arbetsort : Karlstad . Publicerat : 11 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Domarnämnden

Alla jobb hos Domarnämnden

Liknande jobb Värmlands tingsrätt söker en eller flera rådmän