Domarnämnden

Mora tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter
Mora tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Alla medarbetare samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter. Hos oss arbetar nu 18 personer, varav en lagman, två rådmän och fem notarier.

Vid tingsrätten handläggs alla allmänt förekommande typer av mål och ärenden. Brottmålen handläggs oberoende av rotlar, medan tvistemålen är uppdelade på rotlar. Arbetssättet präglas av en kompetent och väl utvecklad beredningsorganisation med duktig personal.

Att vara rådman innebär att du utför kvalificerat juridiskt arbete, som är mycket intressant och omväxlande. Du får möta olika sorters människor, lösa problem av många slag och ofta ställas inför spännande utmaningar. Ingen arbetsdag är den andra lik och arbetet är fritt men även ansvarsfullt. Att vara rådman vid en mindre tingsrätt innebär också att du får arbeta med utveckling av domstolen i olika projekt. Att kunna hjälpa och stötta andra är en viktig egenskap vid en liten arbetsplats.

Vi erbjuder god introduktion med individanpassad utbildning och en trivsam arbetsplats med trevlig stämning.


Kvalifikationer m.m.
Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.


Om Mora tingsrätt
Mora tingsrätt ligger i Dalarna norr om Siljan med en härlig utsikt över sjön. Domstolsbyggnaden är från början av 1900-talet. Den bygges om 2014 och är idag en modern domstol. Domsagan består av sju kommuner; Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen.

För dig som önskar ett rikt utbud av friluftsliv, idrott, kultur, bra uppväxtmiljö för barn och en härlig miljö är norra Dalarna en trevlig plats att bo på. Tingsrätten har stafettlag i Vasaloppets skid- och löpspår. 


Övriga upplysningar
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost:
domarnamnden@dom.se
Ansökningsblankett och kravprofil


Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-09-22
Arbetsgivarens referensnummer: 81-2019


Kontakt
Lars Tomth, lagman, 
0250-296 01

Agneta Benner, rådman, 
0250-296 03

Alexander Engström (Saco-S), notarie, 
0250-296 36Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 20 minuter sedan . Arbetsort : Mora . Publicerat : 2 september

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Domarnämnden

Alla jobb hos Domarnämnden

Liknande jobb Mora tingsrätt söker en rådman