Domarnämnden

Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt söker flera beredningsjurister

Nacka tingsrätt är en domstol med cirka 150 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vi finns i nybyggda lokaler i Sickla, med goda kommunikationer till centrala Stockholm, och lägger stor vikt vid att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare.

Mark- och miljödomstolen söker nu flera beredningsjurister.

Mer information om tingsrätten och mark- och miljödomstolen finns på: www.domstol.se/Nacka tingsratt/


Arbetsuppgifter
Mark- och miljödomstolen arbetar med en beredningsorganisation, som innebär stor självständighet i arbetet. Här ingår att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar, upprätta förslag till avgörande och delta i förhandlingar och syner. Arbetet sker i nära samarbete med juristdomare och tekniska råd. Det ingår en del resor, eftersom domstolen har en stor domkrets.

Som beredningsjurist kommer du att bredda och fördjupa dig inom flera mycket intressanta och dynamiska rättsområden och på så sätt skaffa dig en unik kompetens.


Kvalifikationer
För att arbeta som beredningsjurist hos oss ska du ha juristexamen. Du ska också ha notariemeritering eller motsvarande yrkeserfarenhet (minst två års kvalificerat juridiskt arbete). Erfarenhet från arbete som föredragande eller beredningsjurist vid mark- och miljödomstol, liksom annat kvalificerat juridiskt arbete inom mark- och miljödomstolens rättsområden, kan vara meriterande.

Som person är du driven, strukturerad och kan arbeta självständigt och resultatinriktat. Du är noggrann och har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är också lyhörd, har lätt för att samarbeta med andra samt har lätt för att anpassa dig till nya situationer. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Antal platser
8

Lön
Månadslön

Referensnummer
TNA-2022-613

Kontakt
Malin Wik
08-56165677

Erika Ekman
08-56165743

Inge Karlström, SACO
08-56165721Ansök nu


Sista ansökningsdag : 9 oktober . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 13 september

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Domarnämnden

Alla jobb hos Domarnämnden

Liknande jobb Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt söker flera beredningsjurister