Domarnämnden

Kalmar tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Kalmar tingsrätt är en mellanstor domstol med Kalmar län som domsaga. Förutom tingshuset i Kalmar så har vi tingsställe i Västervik. Vi hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden samt är sjödomstol.


Verksamheten vid Kalmar tingsrätt är organiserad i två dömande avdelningar, ett målkansli samt en administrativ avdelning. Varje målavdelning handlägger alla typer av mål och leds av en chefsrådman. På tingsrätten arbetar ca 50 personer varav nio ordinarie domare och två fiskaler.


Tingsrätten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten för att kunna möta allmänhetens krav på rättssäkerhet, effektivitet och god service samt för att vara en attraktiv arbetsplats. Arbetet bygger på ett gott ledarskap och medarbetarskap där medarbetarna får möjlighet att bidra till en ökad kvalitet i olika avseenden. Just nu arbetar vi med att helt digitalisera målhanteringen.Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du som söker ska ha vilja och förmåga att bidra till att tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna medverka till trivseln på arbetsplatsen.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

 


Om Kalmar tingsrätt

Tingsrätten är centralt belägen i Kalmar med närhet till goda kommunikationer. Från tingsrätten tar det tio minuter att promenera till centrum. Gym och simhall finns tvärs över gatan. Stads- och länsbussar har hållplatser alldeles i närheten. Samtliga våra salar har den senaste tekniken och är nyrenoverade sedan något år tillbaka.


Att bo i Kalmar innebär på många sätt ett annat liv än att bo i någon av våra storstäder. Här hittar du ett rikt liv för familjen och tilltalande boende. Avstånden är små och tempot lite lugnare. Var du än befinner dig i staden känner du närheten till havet. Öland ligger inte heller långt borta.

 


Övriga upplysningar

Tillsättningen gäller under förutsättning att nuvarande befattningshavare erhåller annan anställning.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.


OBS! Ansökningstiden har förlängts.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-22
Arbetsgivarens referensnummer: 32-2019

 

Kontakt

Laila Kirppu, lagman, 
0480-47 78 14

Karolin Nikolausson, administrativ chef, 
0480-47 78 02

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Kalmar . Publicerat : 9 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Domarnämnden

Alla jobb hos Domarnämnden

Liknande jobb Kalmar tingsrätt söker en rådman